Foto cu caracter ilustrativ

Ploieștiul a rămas fără operator care să se ocupe de mentenanța sistemului de iluminat public! La ora actuală, orice problemă ar apărea la sistem, nu are cine să o rezolve, astfel că oamenii se pot confrunta cu situații în care stâlpii de iluminat public să nu funcționeze, iar problema să nu fie rezolvată zile în șir.

S-a ajuns aici după ce în luna martie contractul de mentenanță pentru iluminatul public  fost atribuit prin achiziție directă de servicii societății Luxten Lighting Company S.A. pentru o perioadă de șase luni (până în septembrie), timp în care ar fi trebuit să fie definitivată procedura de licitație pentru contractul pe termen mai lung. Dar iată că parteneriatul cu Luxten a luat sfârșit, dar procedura nu a fost definitivată, iar Ploieștiul a rămas fără operator pentru mentenanța iluminatului public.

Deși licitația este în procedură de evaluare, unul dintre ultimii pași, nu garantează nimeni că problema va fi rezolvată în zilele următoare. Oricând, unul dintre operatorii care s-au înscris la licitație și nu a câștigat-o poate contesta procedura, lucru care ar putea întârzia o perioadă lungă de timp semnarea contractului. În cazul unei contestații, se poate ajunge chiar în instanță, iar atunci Ploieștiul s-ar confrunta cu situația în care luni de zile nu s-ar ocupa nimeni de iluminatul public, atât de necesar cu atât mai mult cu cât se apropie sezonul rece când zilele devin din ce în ce mai scurte.

„A expirat contractul cu Luxten și este în procedură de evaluare licitația mare, precum și procedura de negociere, a doua șansă de a realiza-o pe documentație și să încheie un contract primăria, negociere care este în procedura finală. Se dă verdictul final și ce atribuie unui operator, dar șansele să avem un operator… poate să fie în câteva zile, dar există și posibilitatea contestării, prin lege. În general cam asta e practica operatorilor, să conteste licitația”, a explicat Vasile Ionescu, directorul RASP Ploiești, pentru ziarul Incomod.

De altfel, problemele deja încep să apară. În cartierul 9 Mai, pe strada Vornicei, una din parcările din spatele blocurilor este în beznă totală de mai bine de două săptămâni, dar nimeni nu poate rezolva problema oamenilor care locuiesc în zonă. Vezi aici imagini foto din zona respectivă!

De precizat este și că în cele șase luni când Luxten Lighting Company S.A. s-a ocupat de mentenanța sistemului de iluminat public, societatea a încasat de la primărie 130.000 lei pentru serviciile prestate. Luxten a fost aleasă câștigătoare, după ce la procedura de achiziție se înscriseseră trei societăți.

Dar nici perioada aceasta în care exista operator pentru mentenanța sistemului de iluminat nu a fost una lipsită de probleme. În luna iunie, locuitorii din cartierul Păltiniș se plângeau că la intersecția străzilor Cristianul și Călărași iluminatul public nu funcționa de mai bine de două luni. Oamenii spun că făcuseră nenumărate sesizări la primărie pentru a solicita intervenția operatorului, dar nu se întâmplase nimic. După ce ziarul Incomod a publicat problema oamenilor din zona respectivă, în aceeași zi situația s-a rezolvat.

Nu a fost, însă, prima dată când Primăria Ploiești a lucrat cu Luxten. Timp de 12 ani aceștia au asigurat mentenanța sistemului de iluminat, până în 2013, în baza unui contract asupra căruia au existat suspiciuni privind modul de atribuire, mai ales dat fiind tariful ridicat pe care Luxten l-a perceput în trecut de la municipalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here