Dacă n-ați fost pe fază, vă spun eu: rinocerul negru Vest African a dispărut. A fost vânat atât de mult încât la această oră, conform specialiștilor, nu mai există niciun exemplar în libertate. Și cu asta ne-am câștigat dreptul de a ne numi specia dominantă.

Cam în situația rinocerului negru se află și Ploieștiul. A fost vânat și au tras de el tot felul de ”edili” șmecheri până a ajuns piele și os. Iar asaltul final, s-a dat, după părerea mea, în mandatul fostului primar Iulian Bădescu. Am mai dat de-a lungul timpului exemple de cum s-a jefuit banul public, nu cred că mai este nevoie de încă o enumerare.

Nici consilierii locali care au stat de șase (unii, nu generalizăm) cât ”vânătorul” Bădescu trăgea glonț după glonț, nu-s niște fecioare nevinovate îmbrăcate în alb, chiar dacă acum pozează în așa ceva. De parcă scena de fashion de la Paris s-a mutat în consiliul local.

Și iată că azi ne aflăm cum spuneam, în situația rinocerului negru. Nu, nu e vorba de o dispariție fizica precum în cazul animalului. E doar o continuă degradare a orașului care a rămas fără bani la buget. Este doar indiferența care, dacă nu ucide, te sărăcește. Iar soluții pentru revigorare nu prea se întrevăd. Ca în cazul aceluiași rinocer: pur și simplu n-ai cum să-l mai aduci înapoi. Iar exemplarele din grădiniile zoologice nu ajută cu nimic.

De aceea, de exemplu, dacă cumva în goana zilnică uitați cumva că trăiți într-un oraș aflat pe ”cale de dispariție” priviți fosta clădire a Petrom. Sau și mai bine, măgăoaia aia gri-cenușie numită de ploieșteni cu maximă ironie ”Casa Albă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here