Imagine de TanteTati de la Pixabay

Ploieștenii racordați la sistemul public de termoficare au rămas, din nou, fără apă caldă și căldură, în urma unei avarii la CAF 2 (cazanul 2 din cadrul CET Brazi, cel folosit pentru încălzirea apei).

Municipalitatea a transmis presei joi dimineață următoarea informare din partea Termo Ploiești:

“Azi, 08.12.2022, la ora 07.05, s-a oprit în prevenire de avarie CAF 2 din CET Brazi, pentru eliminare neetanșeități. Timp estimat pentru remediere opt ore”.

Potrivit primarului municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, este vorba despre o așa-numită “avarie controlată”. Acesta ne-a explicat că este vorba despre o spărtură destul de mare într-una dintre țevile cazanului pe care au luat decizia să o refacă acum, când temperaturile sunt situate în jurul valorii de 10 grade. Rămâne de văzut dacă, după repararea acestei spărturi, în momentul în care agentul termic va fi introdus cu presiune în sistemul de țevi, nu vor apărea și alte spărturi, cum s-a întâmplat la ultima avarie.

Agentul termic nu mai este furnizat la ora actuală în sistem. Potrivit edilului-șef, în jurul orei 04.00 a fost “pompat la maxim”, iar acum încă există tur-retur de agent termic în sistem, chiar dacă la ora 07.00 instalația a fost oprită. Lucrările sunt estimate de către Termo Ploiești să dureze aproximativ opt ore, însă, rămâne de văzut exact cât vor dura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here