fbpx
duminică, mai 28, 2023

Ploieştiul încearcă să devină Capitala Tineretului. Ce presupune asta

Citește Și

- Advertisement -
Municipiul Ploieşti îşi va depune săptămâna viitoare candidatura pentru titlul de Capitala Tineretului în România în 2024, calitate care-i va permite să găzduiască mai multe evenimente importante de tineret şi să introducă o serie de politici publice dedicate acestei categorii.

Competiţia este organizată de Consiliul Tineretului din România, Grupul PONT, Federația Tinerilor din Cluj și Banca Comercială Română, care au anunţat recent deschiderea sesiunii de depunere a candidaturilor pentru anul 2024. O decizie finală urmează să fie luată în septembrie.

Consiliul Local urmează să dezbată, în şedinţa programată luni, un proiect de hotărâre privind depunerea candidaturii municipiului Ploieşti. Iniţiatorii, primarul Andrei Volosevici şi consilierul local Radu Simionescu, au argumentat, în documentaţia care însoţeşte proiectul, că acesta este cel mai ambiţios program naţional destinat tinerilor şi că titlul de „Capitala Tineretului din România” pune accent pe „dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane” şi le permite autorităţilor locale să aibă o colaborare mai bună cu societatea civilă.

- Advertisement -

„Proiectul îşi propune să ducă la îmbunătăţirea colaborării autorităţilor locale cu organizaţiile de şi pentru tineret şi cu mediul privat şi îi aduce pe tineri în centrul procesului de dezvoltare urbană. Selecţia finală pentru desemnarea capitalei din 2024 va fi făcută de un juriu independent, în toamnă. Dacă vom câştiga, toate evenimentele majore de tineret din anul respectiv se vor ţine în Ploieşti, iar pe viitor vom putea spera şi la titlul de Capitală Europeană a Tineretului”, a explicat Radu Simionescu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FOTO/Doi soți au căzut în gol pe Valea Caraimanului după ce au alunecat pe zăpadă. Un elicopter SMURD i-a preluat pe răniți

Accident pe munte în această după- amiază. Salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați să intervină pentru recuperarea a două...

Mai Multe Articole Ca Acesta