lucrari apa nova
Contractul cu ApaNova va fi prelungit pentru o perioadă de 10 ani. Printre condițiile puse de municipalitate operatorului se află investiția masivă în infrastructură (rețele de distribuție a apei, canalizare, etc). 

ApaNova urmează să investească în acest scop 36 de miloane de euro, iar suma este structurată pe două paliere.

13 milioane de euro reprezintă investiții directe în infrastructură, extindere rețele, iar restul sumei este rezervată, teoretic, punerii în funcțiune a noii stații de epurare.

În cazul în care acest obiectiv nu va fi atins (noua stație de epurare este grevată de mai multe litigii), banii se vor întoarce tot către investiții în rețea.

Am început procedura de prelungire a contractului cu ApaNova pe 10 ani, ceea ce înseamnă o investiție – vorbim de infrastructură – de 36 de milioane de euro. Suma este structurată pe două părți.

Sunt 13 milioane de euro care intră în infrastructură – canalizare, rețea de apă, mini-stații de epurare, racorduri – iar a doua parte era pentru tot ceea ce înseamnă punerea în funcțiune a stației de epurare.

Dacă nu iese acest lucru, pentru că suntem în litigii și sunt diverse probleme, banii alocați vor merge în infrastructura Ploieștiului. Atenție, în infrastructură!

Din punctul meu de vedere, aceste investiții se pot face în mai puțin de 10 ani. Oricum, condiția noastră a fost să nu mai fie investiții în sedii sau utilaje sau altceva, ci fix în infrastructura care ne intereseaza la nivel de municipalitate“, a explicat primarul Andrei Volosevici.

În acest moment, Ploieștiul este pe ultimul loc la nivel de municipii reședințe de județ în ceea ce privește tariful la apă rece și canalizare. 

Astfel, deși investiția ApaNova va duce, probabil, la o creștere de tarif, estimările arată că majorarea va fi nesemnificativă, Ploieștiul urmând să se bucure în continuare de cel mai scăzut tarif din țară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here