fbpx
marți, septembrie 26, 2023
20.6 C
Ploiești
spot_img

Ploieștiul primește pasajul de la Podul Înalt, necesar pentru proiectul european de lărgire la 4 benzi

Citește Și

- Reclamă -

Primăria Ploiești va primi în patrimoniu, de la Ministerul Transporturilor, pasajul de cale ferată de la Podul Înalt, solicitat încă din 2018 și necesar pentru demararea proiectului european de modernizare a străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino.

Decizia a fost luată săptămâna trecută, printr-o hotărâre de Guvern. Astfel, podul care și dă numele cartierului a trecut din domeniul public al statului, administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, în domeniul public al municipiului Ploiești.

Transferul a fost solicitat pentru derularea lucrărilor în cadrul proiectului european de modernizare a ieșirii spre Târgoviște, obiectiv care include lărgirea la patru benzi a străzii Cantacuzino și amenajarea unui terminal multimodal în dreptul actualului depou de treoleibuze. Proiectul a fost depus în mandatul trecut, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, cu termen de finalizare la 31 decembrie 2023. Totuși, autoritățile ploieștene solicită etapizarea lui, ceea ce înseamnă trecerea pe următorul ciclu financiar al UE, cu păstrarea finanțării europene.

- Reclamă -

Anunțul oficial al Primăriei Ploiești

„Salut această decizie pe care Municipiul Ploiești o aștepta de foarte mult timp și care este o prioritate pentru noi. Practic, din 2018 de când a fost depus,  abia acum se creează posibilitatea demarării tuturor procedurilor pentru implementarea proiectului de lărgire a ieșirii din municipiul Ploiești, spre DN72, de la 2 benzi la 4 benzi și avem la dispoziție cel puțin 37 de luni pentru implementarea acestuia, având în vedere că, executivul ploieștean va solicita etapizarea lucrărilor, conform legislației în vigoare. Prin urmare, cei care dezinformau spunând că s-ar putea pierde banii din culpa autorității publice locale sau că nu se dorește realizarea acestui proiect vor înțelege că doar din acest moment putem discuta despre viabilitatea proiectului de modernizare a pasajului Podul Înalt, în valoare de aproximativ 13 milioane de euro”, a declarat, în acest context, primarul Andrei Volosevici.

De la data preluării, pot fi demarate procedurile de avizare a documentației tehnico-economice și respectiv procedurile de achiziție de lucrări pentru acest obiectiv de investiții, a anunțat municipalitatea, într-un comunicat transmis luni.

Pasajul de la Podul Înalt va fi preluat în termen de 60 de zile

Predarea-preluarea obiectivului de investiții se va face în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a acestei hotărâri, iar după finalizarea lucrărilor, acesta va fi returnat în patrimoniul Căilor Ferate Române.

- Reclamă -

Consiliul Județean Prahova solicită din nou transferul Parcului Municipal Ploiești Vest

„Tot pentru o informare corectă a ploieștenilor, considerăm  că pierderea finanțării europene pe Polul de Creștere Ploiești, în perioada 2016-2017, în valoare totală de 78.414.566,66 lei (lucrările eligibile au fost declarate neeligibile prin întârzierea plăților şi implementarea deficitară, fiind susținute din bugetul local, deci plătite de ploieșteni) se putea  evita, dacă se aplica același mecanism prevăzut de Regulamentul (CE) nr. 1083/2006  pentru  investiții începute cu finanțări europene din programul 2007-2013 și nefinalizate până în 31.12.2015”, a mai ținut să transmită Primăria Ploiești în comunicatul de presă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...