fbpx
vineri, martie 29, 2024
spot_img

Ploieştiul a primit cea mai mică sumă din Prahova la repartizarea aprobată azi de Consiliul Judeţean

Citește Și

- Reclamă -
Primăria Ploieşti a primit cea mai mică sumă din Prahova, de 100.000 de lei, la repartizarea cotelor IVG aprobată astăzi de Consiliul Judeţean. Suma este mai mică de aproape 14 ori faţă de cea primită de Câmpina, de 10 ori faţă de Breaza şi de 6 sau 7 ori faţă de localităţi precum Floreşti, Gorgota sau Filipeştii de Târg.

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat astăzi repartizarea către primării a cotelor din impozitul pe venit, în valoare totală de 38.176.000 de lei, din care cea mai mare sumă, 1.375.000 de lei, i-a revenit municipiului Câmpina. La polul opus a fost Ploieştiul, cu 100.000 de lei. Tot 100.000 au mai primit primăriile din Ariceştii Rahtivani, Blejoi, Brazi şi Fulga.

Ploieştiul are în 2023 cel mai mare buget anual aprobat din istoria municipalităţii, însă asta se datorează în mare măsură fondurilor aşteptate pentru proiectele europene, care vin cu o destinaţie clară. În ciuda bugetului care la prima vedere ar trebui să fie generos, pe partea de cheltuieli curente Primăria are dificultăţi la anumite capitole, fiind de aşteptat ca sumele alocate pentru unele servicii publice, precum subvenţionarea termiei sau a transportului în comun de exemplu, să trebuiască suplimentate pe parcursul anului, din economiile realizate la alte capitole bugetare. De altfel, în cazul termoficării, primarul Ploieştiului a trimis în această săptămână o adresă oficială către Consiliului Judeţean, solicitând 20 de miloane de lei, pentru cumpărarea gazelor necesare în vederea punerii în funcţiune a grupului 5 din CET Brazi.

- Reclamă -

FOTO – Primăria Ploieşti cere fonduri de la Consiliul Judeţean pentru termoficare

Cu alte cuvinte, Ploieştiul nu stă deloc grozav cu banii. În acest timp, Consiliul Judeţean, care a încheiat anul 2022 cu un excedent de peste 190 de milioane de lei, a ignorat până acum majoritatea solicitărilor municipalităţii, alocarea modică de vineri venind după ce şi în alte situaţii Ploieştiul a fost lăsat la urmă. De altfel, nu cu mult timp în urmă, primarul Andrei Volosevici reclama că administraţia locală a primit de la CJ, de la începerea mandatului, circa 700.000 de lei, mult sub valorile promise în 2020, când preşedintele Consiliului Judeţean, Iulian Dumitrescu, vorbea despre susţinerea şi dezvoltarea Ploieştiului.

Alocarea de astăzi, în care Ploieştiul a rămas la coada clasamentului, poate fi privită într-un context mai amplu al tensiunilor dintre Volosevici şi Dumitrescu, devenite evidente în momentul crizei gunoaielor şi amplificate de criza apei calde şi mai nou de planurile CJ de a prelua Parcul Municipal şi de decizia PNL de a-l suspenda din partid pentru 6 luni pe primarul municipiului.

- Reclamă -

Hotărârea de repartizare a fondurilor a fost aprobată vineri de CJ, cu voturile consilierlor de la PNL, USR, ALDE, Prahova în Acţiune şi Pro România, în timp ce aleşii PSD s-au opus, arătându-se nemulţumiţi de împărţirea făcută. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Tudone, a răspuns criticilor, declarând că repartizarea a fost „echilibrată” şi amintind că Ploieştiul are cel mai mare buget anual din istoria municipalităţii. „Din punctul nostru de vedere, considerăm că a fost o împărţire echilibrată, care a ţinut cont de asigurarea reprezentativităţii. Nu ştiu care ar fi nemulţumirile”, a declarat Dumitru Tudone după şedinţa CJ.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Știrile Incomod din data de 28 martie

Zilnic poți urmări grupajul știrilor pe pagina de Facebook a Ziarului Incomod și pe canalul de YouTube.Principalele titluri ale...
Sari la conținut