fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Ploieștiul scapă de pericolul poluării de la fosta groapă de gunoi. Primarul Volosevici: Zona va fi din nou în siguranţă

Citește Și

- Reclamă -
Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat miercuri, prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook, faptul că în cursul acestei zile se vor finaliza lucrărilea la cel de-al doilea canal menit să devieze cursul râului Teleajen, iar zona va fi din nou în siguranţă.
”În ceea ce priveşte situaţia malului afectat de ploi, de pe râul Teleajen, continuă lucrările la cel de-al doilea canal menit să devieze cursul apei. Încă de sâmbătă seara, ne-am implicat direct în monitorizarea lucrărilor desfăşurate în vederea consolidării digului de pe râul Teleajen.
Soluţia tehnică aprobată împreună cu specialiştii din domeniul protecției civile a fost de realizare a două canale pentru devierea apei şi de consolidare a peretelui afectat de ploi cu 16 dale, în greutate de 6 tone fiecare.
Lucrarea respectivă este provizorie şi are rolul de a susţine digul până la primăvară, când se va demara un amplu proiect de consolidare. Se estimează, că în cursul acestei zile se vor finaliza lucrările respective, iar zona va fi din nou în siguranţă.
Punerea în practică a acestor soluţii a implicat, în ultimele zile, un efort comun la nivel local între instituțiile publice şi comunitatea de afaceri. În cadrul lucrărilor de remediere a perimetrului afectat de ploi au fost utilizate o serie de echipamente şi utilaje speciale, dar a fost şi personal dedicat, care a reuşit, într-un timp relativ scurt, să pună în practică soluţiile adoptate de specialişti.
Pe această cale le mulţumesc tuturor. Solidaritatea, profesionalismul şi eficienţa sunt direcţii importante de urmat în situaţii de urgență”, a scris primarul Andrei Volosevici.
Vă reamintim faptul că digul a cedat în urma debitului mare de apă de sâmbătă și că problema cea mai mare era una legată de mediu, întrucât exista riscul ca apa revărsată să inunde fosta groapă de gunoi de pe Centura de Est a Ploieștiului, iar deșeurile să polueze astfel apa râului.
- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...