Ploieștiul va avea în sfârșit o  promenadă! Municipalitatea a scos la licitație închirierea a 15 spații formate din două până la patru module, din zona Piața Victoriei – Pietonala Nichita Stănescu. Este vorba, mai precis, despre spațiile comerciale ocupate, de ani buni, de florărese și vânzători de cărți.

Pentru fiecare ansamblu de două sau patru module, prețul de pornire anunțat este de 840 de lei/ lună, fără TVA, iar cei care participă la procedură trebuie să știe că, în cazul în care sunt declarați câştigători, au 10 zile termen să înainteze către municipalitate o propunere pentru modernizarea acestor amplasamente.

”Dorim reamenajarea zonei pietonale Nichita Stănescu şi transformarea într-o zonă de relaxare, cu gelaterii, cu restaurante, aşa cum multe municipii au. Şi dau exemplu doar Braşovul, Clujul, Sibiul. Ploieştiul nu are o zonă de promenadă, o zonă în care să poţi merge să bei o bere şi să stai de vorbă cu prietenii, o zonă în care să te relaxezi după o zi grea la serviciu. De ce nu am avut până acum…no comment! Îmi doresc ca în primăvara anului viitor să avem cu toţii un oraş curat, iar administraţia domeniului public să îl amenajeze aşa cum stă bine unui municipiu reşedinţă de judeţ civilizat. E foarte simplu să faci aşa ceva şi ar trebui să ne concentrăm atenţia pe lucruri dorite de ploieşteni, în loc să finanţăm tot felul de proiecte fanteziste, făcute cu bani mulţi”, a susținut viceprimarul Cristian Ganea.
fiecare ansamblu are o suprafață de 28 de metri pătrați. Spațiile vor fi închiriate pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire.
Autoritățile au decis ca o singură persoană juridică să nu poată închiria mai mult de două ansambluri care vor putea fi amenajate ca restaurant sau cafenea.

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here