În perioada 23-26 mai, Ploieștiul va găzdui Campionatul Național de UniFight al Ministerului Administrației și Internelor. Competiția va avea loc la Sala ”Leonard Doroftei” și participă polițiști, pompieri, jandarmi și reprezentanți ai poliției de frontieră.

unifight2UniFight este un sport a cărui denumire provine din “Universal Fight”. A luat ființă în 1939 în Germania când, pentru anumite segmente din sistemul militar, s-au creat programe complexe de pregătire.

UniFight este un sistem complex de pregătire aplicativ militar și de competiție, în care nu contează stilul de luptă abordat, ci aplicarea noțiunilor învățate în luptă, în sistem full-contact, în condiții de stres și de efort.

Programele de pregătire conține elemente din probele de pentatlon, probe de tir cu arme de foc, utilizarea armelor albe și luptă corp la corp.

Există mai multe forme de competiție, Unifight Full, Unifight Light – Semi-Light și forma de iarnă. Un concurs de Unifight este împărțit în două etape consecutive:

Prima constă în parcurgerea unei piste de aproximativ 60 de metri, în care sportivul trebuie să depășească anumite obstacole și probe de tir. Orice obstacol nedepășit duce la descalificarea concurentului.

Urmează o pauză de un minut, în care cei doi combatanți trebuie să se echipeze pentru lupta din ring, care este împarțită în două runde a câte două minute. Sunt permise aproape toate loviturile, excepție fac cele cu cotul și genunchiul. (sursa: wikipedia)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here