Foto cu caracter ilustrativ

În satul Țărculești, din localitatea Gornet Cricov, s-a activat o alunecare de teren (rupere pe verticală cu o înălțime de aproximativ 10 mp), pe o lungime de aproximativ 350 m și o lățime de aproximativ 45 m.

Alunecarea de teren a afectat șase propietăți, împrejmuiri distruse în totalitate, iar o anexă gospodărească este răsturnată în totalitate. Evoluția alunecării de teren poate să afecteze locuințele celor șase proprietari.

Având în vedere alunecările vizibile constatate se impune de urgență efectuarea unor expertize tehnice în vederea stabilirii unor măsuri de rezistență și stabilitate a terenurilor. În funcție de evoluția alunecării de teren, se va proceda la evacuarea celor 5 persoane din locuințele afectate (4 adulți și un copil), la căminul cultural din localitate urmând ca prin ședința extraordinară a CJSU să li se asigure două din cele șase locuințe modulare existente la nivelul județului.

După evaluarea în teren a pagubelor produse de alunecare, a fost solicitat un expert pentru a efectua un studiu geotehnic. Expertul a precizat faptul că stabilizarea alunecării de teren este extrem de costisitoare (aproximativ 5,6 mil. lei), soluția identificată fiind strămutarea proprietarilor.

Sursa: ISU Prahova

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ