Plutonier major Valentin Nicolae este pompier și paramedic în cadrul Detașamentului de Pompieri Vălenii de Munte. În timpul liber obișnuiește să decoreze obiecte folosind o tehnică specială, pe care în timp și-a îmbunătățit-o, transformând pasiunea în artă.

Ca orice întâmplare, deloc întâmplătoare, în urmă cu aproximativ doi ani a văzut pe internet un tutorial în care sticlele şi lemnul se transformau în artă şi, impresionat, a hotărât să încerce. „Suntem înconjuraţi de atât de multe deşeuri încât m-am gândit să le dau o utilitate“, povesteşte Valentin.

Aproape toate sticlele pe care le decorează au motive abstracte, obţinute din aplicarea de materiale, iar liniile inconfundabile sunt cele două vopsele pe care le foloseşte, doar negru şi auriu. „Amintesc puţin de arta gotică, de aceea nu cred că se potrivesc oricărei case sau persoane“, spune Valentin care dă asigurări că eventuala notă sumbră a obiectelor lucrate de el nu au legătură cu meseria.

Unele din sticlele decorate au fost transformate în suporturi de lumânare, altele au devenit parte a unor obiecte de decor mai ample, în care este folosit şi lemnul.

Sursa: Facebook ISU Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here