PNL va începe negocierile cu ALDE pentru a fuziona, a decis marți Biroul Politic Național (BPN) al partidului condus de Florin Cîțu.

Anunțul a fost făcut marți seară de către purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe. Potrivit HotNews.ro, acesta a precizat că Dan Vîlceanu va conduce, din partea PNL, echipa de negociere cu ALDE. Din echipa PNL vor mai face parte Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Hubert Thuma şi Gheorghe Falcă.

Întrebat când va avea loc şi o fuziune a PNL cu PMP, Stroe a spus că “există un progres al discuţiilor cu PMP”, dar că nu poate da detalii despre stadiul discuțiilor.

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a fost înființat în iunie 2015 prin fuziunea Partidului Liberal Reformator cu Partidul Conservator, fiind condus de către Călin Popescu Tăriceanu.

Primele alegeri la care a participat ALDE au fost localele din 2016. În urma alegerilor legislative din același an, ALDE a reușit să intre în Parlament, iar după votul din 11 decembrie 2016 a intrat la guvernare alături de PSD.

În octombrie 2020, ALDE și Pro România au anunțat că vor fuziona pentru a candida împreună la alegerile parlamentare. Au candidat împreună la alegerile legislative din decembrie 2020, dar nu au reușit să treacă de pragul de 5% care le-ar fi permis intrarea în Parlament.

La începutul anului 2021, Pro România a anunțat că a decis întreruperea demersurilor de fuziune cu ALDE din cauza diferențelor doctrinare și de viziune.

În aprilie 2021, într-un congres extraordinar, președinte al ALDE a fost ales Daniel Olteanu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here