sigla PNL1

Noul copreședinte al PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a declarat că membrii PNL cu probleme penale nu vor fi pe liste nici la locale, nici la parlamentare. Acum, după ce deputatul Mircea Roșca și-a făcut poză cu președintele PNL România la școala de iarnă a partidului, declarația vine spre a normaliza cumva dorințele membrilor partidului ca persoanele cu probleme în justiție să facă un pas în spate.

Dar până la locale e cale lungă și poate, pe parcurs proaspătul copreședinte va uita de această declarație. Sigur vor exista presiuni din partea celor care au probleme cu justiția și care vor mai dori să prindă un loc eligibil pe liste. Că până la urmă politica e o damă ușoară și nu ține cont de piedici precum onoarea sau moralitatea.

Una peste alta, declarația noului copreședinte este un pas înainte pentru asanarea clasei politice, chiar dacă vorbim de organizația locală sau județeană. Mă rog, partea asta cu candidații cu probleme penale este stipulată și în Criteriile de integritate pentru candidaturile în numele Partidului Naţional Liberal. Vom vedea.

Până la urmă jocurile se fac la București unde viitorii candidați se duc fiecare pe partea lui ca la Înalta Poartă. Acolo o să se facă negocierile așa că o să ne așteptăm la surprize. Oricâtă bunăvoință ar avea noul copreședinte și oricât de moral ar deveni Partidul Național Liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here