fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
26.2 C
Ploiești
spot_img

Poate a treia-i cu noroc? Consilierii ploieșteni au votat din nou pentru a ceda Parcul Municipal Vest către CJ

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Local Ploiești a aprobat marți un proiect privind cedarea terenului de la Parcul Municipal Vest, ca răspuns la noua solicitare de transfer, venită odată cu hotărârea adoptată săptămâna trecută de Consiliul Județean Prahova. Demersul vine după ce precedentele două hotărâri CL pe această temă au fost declarate ilegale de Prefectură, iar nici această a treia hotărâre nu pornește cu șanse prea mari.

Hotărârea privind cedarea Parcului Municipal Ploiești Vest, a treia a forului legislativ ploieștean după cele votate în martie și aprilie, a fost adoptată cu 19 voturi pentru, trei împotrivă și trei abțineri, fiind susținută de consilierii de la PNL, USR și Pro România.

- Reclamă -

Inițiatorii au argumentat că terenul este cedat către Consiliul Județean pentru efectuarea unor investiții, care, trebuie spus, nu sunt specificate și în hotărârea propriu-zisă, dincolo de o enumerare cu titlu de exemplu care apare în expunerea de motive care a însoțit proiectul. În schimb, ei au specificat în proiect că spațiul verde nu va fi afectat și că vor fi respectate prevederile din legea care vizează tocmai gestionarea spațiilor verzi, probabil ca răspuns la una dintre adresele Prefecturii, care invocase că prima hotărâre a CL, din martie, încălcase prevederile acestei legi, precum și ale Codului administrativ.

Consiliul Județean Prahova solicită din nou transferul Parcului Municipal Ploiești Vest

În replică, primarul Andrei Volosevici a avertizat că investițiile promise de Consiliul Județean nu pot fi efectuate în Parcul Municipal Vest fără a afecta raportul de spațiu verde pe cap de locuitori, oricum deficitar în Ploiești. El a amintit și că parcul e traversat de mai multe rețele de utilități și conducte magistrale, ceea ce impune restricții de construire, și a sugerat că investițiile ar putea fi făcute și în baza unui parteneriat între cele două instituții, fără să mai fie nevoie de transferul de proprietate.

„Poziția mea, clar, asumată, este să se facă investiții, în limitele legale, păstrând tot ce înseamnă zona verde. Și aceste investiții se pot face foarte liniștit în contextul în care parcul rămâne în patrimoniul Ploieștiului, fără niciun fel de problemă de a avea un parteneriat asumat”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

- Reclamă -

DOCUMENT – Prefectura a considerat ilegală şi a doua hotărâre privind cedarea Parcului Municipal Vest

„Vă spun realitatea despre niște lucruri tehnice, care au ca suport legea. Hai să vedem cum sunt acele proiecte! Se pun niște poze frumoase, le preia presa, se aplaudă, dar zonele de restricție? Există niște zone de restricție, știți bine, tot ce înseamnă zone de protecție, trebuie văzut cum se pot pune în practică aceste lucruri. Mi-e tare teamă că lucrurile nu sunt în regulă”, a adăugat primarul.

Hotărârea nu va fi contrasemnată de legalitate

La fel ca la precedentele două demersuri pe această temă, secretarul general al municipiului, funcționarul care supraveghează legalitatea documentelor din instituție, a anunțat că nu va contrasemna de legalitate hotărârea. Principala problemă pe care a invocat-o ţine tot de spaţiul verde.

„Țin să vă anunț că proiectul de hotărâre nu este avizat de legalitate, nu va fi contrasemnat, am rapoartele nefavorabile. Un singur lucru vreau să spun, mi se pare un nonsens alineatul 3, «bunurile prevăzute la articolul 1 se transmit cu menținerea suprafeței de spații verzi și cu respectarea dispozițiilor articolului 18 din Legea 24/2007». Dacă predăm ca să construim, cum mai menținem suprafața de spațiu verde?”, a declarat Mihaela Constantin, secretarul general al municipiului.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...