poligon cincu

poligon cincuPoligonul militar de la Cincu, din judeţul Braşov, a devenit o adevărată mină de aur pentru localnici. Baza de pregătire care găzduieşte deja sute de militari americani a intrat în modernizare, astfel că se fac angajări. Se caută muncitori necalificaţi, zidari, instalatori, şoferi profesionişti, electricieni şi bucătari. Nu doar sătenii care speră la un loc de muncă se bucură de venirea americanilor, ci şi proprietarii de pensiuni din Făgăraş. De la sosirea soldaţilor NATO, toate locurile de cazare sunt ocupate.

Adriana Moldovan locuieşte în Cincu de când se ştie. Nu are loc de muncă, aşa că speră că va fi angajată la poligon. Şi-a depus CV-ul şi speră că va fi acceptată, mai ales că a mai lucrat în poligon.

„Orice…indiferent. Curăţenie, ajutor de bucătărie, la vase, la ce e de lucru. Mă duceam în câmp cu masa la soldaţi şi la cantină am lucrat”, spune Adriana Moldovan.

Ca ea, alţi 230 de localnici visează să lucreze printre americani.

„Am şi permis de conducere, cam orice pot să lucrez, nu mă dau înapoi”, spune un bărbat.

O parte din localnicii din Cincu au fost deja angajaţi pentru lucrări la centrul de instruire pentru luptă al forţelor terestre. Trei dintre pavilioanele de cazare ale centrului sunt aproape de final.

Foarte important pentru comunitate. Orice loc de muncă înseamnă o familie cu un salariu în plus”, spune Sorin Suciu, primarul din Cincu.

Din Cincu până la centrul de instruire sunt mai puţin de 400 de metri. Localnicii din comună sunt primii pe lista angajărilor. Pentru colaborarea cu ei nu e nevoie de cheltuieli cu transportul sau cazarea viitorilor angajaţi ai bazei militare.

Venirea americanilor aduce profit şi pentru proprietarii de pensiuni din Făgăraş.

Nu mai avem niciun loc de cazare. Avem oaspeţi care se ocupă de logistica poligonului Cincu”, spune Ioan Borcoman, directorul unui hotel din Făgăraș.

Cei care vor să se angajeze la Cincu trebuie să cunoască meserii precum cele de zidar, tâmplar, instalator, ori şofer şi să cunoască bine limba engleză.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here