fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Polițeanu explică cum a bătut partidele tradiționale, reușind să fie primul primar independent al Ploieștiului

Citește Și

- Reclamă -

Mihai Polițeanu a câștigat alegerile în Ploiești cu 25,04% dintre voturi, potrivit datelor furnizate de AEP, devenind astfel primul primar independent al Ploieștiului.

În timp ce luni de zile partidele tradiționale, PSD și PNL, susțineau că lupta se duce între candidații lor, Andrei Volosevici, respectiv Bogdan Nica, noaptea trecută Mihai Polițeanu a reușit o surpriză de proporții și a învins ambele mari partide ale țării.

Ziarul Incomod a realizat primul interviu cu Mihai Polițeanu în calitate de primar ales al Ploieștiului, în care acesta a povestit cum a reușit, în calitate de candidat independent, să învingă ”mașinăriile politice” ale partidelor tradiționale.

Video cu interviul integral la finalul articolului

- Reclamă -

”Nu a fost neapărat o surpriză pentru mine și pentru echipă, știam că avem șanse încă din octombrie anul trecut. Ultimul sondaj făcut pe bune de ei a fost în martie 2023, apoi au ieșit cu tot felul de sondaje false, dar ei știau realitatea, că amșanse reale să câștig alegerile pentru primăria Ploiești. Nu a fost o surpriză majoră. Ne-am bătut, a fost foarte greu, au fost competitori puternici, sunt cele două partide mari ale României, PSD și PNL, împreună am reușit să batem acest cartel PSD-PNL.

Contactul cu cetățeanul, asta cred că a contat cel mai mult, interacțiunea cu ploieșteanul. Noi am avut un contact cu strada timp de doi ani, doi ani și jumătate. Și nu doar că am împărțit flyere, noi ne-am dus în stradă, în cartiere să ajutăm cetățeanul. Am reușit să creăm o comunitate de ploieșteni care se implică activ și să creăm comunități în cartiere care funcționau pe baza unor probleme specifice: canalizare și apă în Mitică Apostol, în Bereasca locuri de joacă și curățenie și așa mai departe. Noi când am lucrat împreună cu ploieștenii am folosit instrumente de implicare civică, petiții, cereri în baza Legii 544, participarea la ședințele de Consiliu Local, proiectele de Consiliu Local pe care le-am ”împins” în CL, la unele probleme am reușit să contribuim la rezolvare, la altele nu.

Pe de altă parte nu am atins toată populația Ploieștiului și am observat că bătălia noastră a fost mai puțin cu PSD și PNL, era cu dezamăgirea oamenilor. Oameni sunt dezamăgiți de politicieni și nu mai cred în ceea ce spun politicienii. E greu să convingi un cetățean cu experiență de 34 de ani de corupție și minciună că tu ești altfel”, ne-a explicat Mihai Polițeanu.

Interviul integral cu acesta:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Noii consilieri județeni au primit certificatele doveditore al alegerii în funcție

Alegerile locale din 9 iunie au schimbat semnificatic componența Consiliului Județean Prahova. Noii consilieri județeni au primit vineri certificatul...