După ce Alexandra a sunat la 112, adjunctul șefului IPJ Olt l-a contactat pe liderul celui mai puternic clan interlop din Caracal, pentru informații, scrie Libertatea.

Polițistul a cerut informații de la șeful clanului Rădoi. Clanul rival era și el în contact cu alți șefi din Poliție, pe tema dispariției Alexandrei.

În Caracal grupările Rădoi și Oacă și-au împărțit orașul, județul, magistrații și poliția. Iar Alexandra a picat practic la mijloc în războiul dintre taberele care încearcă s-o elimine pe cealaltă, folosindu-și aliații din structurile statului, scrie Libertatea.

Astfel, şi gruparea Rădoi, şi gruparea Oacă ştiau ce discută poliția pe WhatsApp în timpul căutărilor Alexandrei şi aveau toate detaliile căutării fetei.
Libertatea a publicat două copii ale discuțiilor pe WhatsApp din ziua dispariției fetei, obținute de jurnaliști de la fiecare grupare în parte. Ambii șefi au mărturisit ziarului că au „spioni și informații” din tabăra adversă.
Pe 25 iulie 2019, la ora 17.00, după șase ore de la apelurile la 112 ale Alexandrei Măceșanu, șeful operativ al IPJ Olt Nicolae Alexe l-a sunat pe Remus Rădoi, zis și ”Codiță”, liderul uneia dintre cele două grupări care domină prin forță brută, contracte cu statul și informații județul Olt.
Polițistul i-a dat șefului grupării numere de telefon și indiciile mașinii suspectului.
Rădoi i-a spus lui Alexe unde să mobilizeze echipele în căutarea fetei: în comuna Redea, fără nici o legătură cu cartierul Bolt și digul despre care vorbea Alexandra la 112. ”OK”, i-a răspuns comisarul șef, într-un alt mesaj.
Cum prima căutare a eșuat, Rădoi i-a mai dat polițistului încă o adresă, tot din Redea, și anume acasă la frații Remus și Valentin Andreescu. Ambele percheziții au dat greș!A mai urmat o percheziție, de asemenea ratată.
Ambele adrese furnizate de Rădoi și urmate de întreaga echipă operativă de pe teren, la ordinul comisarului șef Alexe, erau adrese ale oamenilor din clanul Oacă, rivalii lui Rădoi

Nicușor Oacă liderul clanului:

„Nu sunt un înger, sunt cercetat într-un dosar de cămătărie, dar e clar că șeful de poliție Alexe și cu Rădoi n-au crezut că fata e răpită de un tip izolat, cum e Gheorghe Dincă, ci au fost convinși că e opera unei rețele, a mea, deși niciodată noi n-am fost băgați în proxenetism”.
Remus Rădoi, liderul clanului rival:
„Oacă a fost cercetat exact pentru proxenetism. Clanul Oacă este protejat de Mirea și Humă, șefii Poliției din Caracal, demiși după drama recentă”.
Rădoi a explicat de ce a trimis poliției indicii despre clanul Oacă: La dosarul 34/D/P/2018, cercetat de DIICOT Olt, există probe în care fete „au fost duse în Germania de Clanul Oacă și obligate să se prostitueze, după ce au fost lăsate fără buletin”.

 

Liberatatea încheie articolul cu o declarație care face vâlvă, dată de Oacă:

Dacă ai făcut percheziții la trei adrese – și foarte bine că au făcut și la prietenii mei -, de ce te-ai oprit la a patra și ai stat în fața porții până dimineață? Vă dau eu răspunsul: pentru că erau atât de siguri că fata e traficată de noi că au așteptat flagrantul. Numai că fata era la un nebun!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here