Mini –Transfăgărășanul sau cel mai scump drum scurt din Prahova se află la Provița de Sus, o comună cu puțin peste 2000 de locuitori și pentru care autoritățile locale au găsit de cuviință să cheltuie o sumă exorbitantă pentru amenajarea unei străzi absolut inutile și pe care circulă doar câteva mașini pe săptămână. Acest drum, amenajat în satul Plaiu din Provița de Sus, a costat nici mai mult nici mai puțin de 102 miliarde de lei vechi. Practic drumul pornește dintr-un vârf de deal și se oprește undeva la marginea unei păduri. Și pentru că o astfel de investiție nu putea fi inaugurată fără bomboana pe colivă, administrația locală s-a gândit că n-ar fi rău să monteze de o parte și de alta a drumului și stâlpi de iluminat public, în valoare de 250.000 de euro, în mare parte fonduri europene, asta în condițiile în care, în cea mai mare parte a comunei, oamenii plâng după un bec pe ulița lor.

Citește aici toate detaliile acestui subiect!

După apariția subiectului în presă vara trecută, Poliția Prahova a demarat verificări pentru a cerceta dacă aspectele semnalate se confirmă și cum au fost cheltuite fondurile respective pentru acele investiții. Reamintim că în vârful dealului respectiv o bucată de teren de aproximativ 4 hectare fusese concesionată unui privat pentru construirea unei pensiuni agroturistice, dar ulterior consilierii locali și-au dat seama că acela era chiar islazul comunal și legea nu permite concesionarea, astfel că hotărârea a fost revocată. Totuși, s-a vehiculat ideea că drumul fusese reabilitat “cu dedicație” pentru viitoarea pensiune, iar acum inclusiv   acest aspect este verificat de polițiști.

Însă, întrucât investițiile au fost realizate cu fonduri guvernamentale și cu fonduri europene, verificările efectuate de polițiști au durat mai mult și încă nu sunt finalizate. Rămâne de văzut dacă ancheta se va concretiza într-un dosar penal și ce va decide unitatea de parchet după ce Poliția va înainta rezultatul cercetărilor (foto sus răspuns IPJ Prahova).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here