fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

Poliția Locală din Ploiești a oprit un autobuz 101 ca să verifice dacă are dreptul să circule în zona Pieței Centrale

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Călătorii unui autobuz care circula ieri seară pe traseul 101 au fost uimiți să vadă că un echipaj al Poliției Locale Ploiești a „tras pe dreapta” autobuzul pentru a verifica de ce merge pe interzis. Este vorba de tronsonul de la Piața Centrală, pe strada George Coșbuc, unde pe sensul de mers către nord tramvaiele sunt singurele mijloace de transport care au dreptul să circule, pentru restul autovehiculelor accesul fiind „interzis”.

Aseară, din cauza unei defecțiuni apărute la unul din tramvaie, acesta a fost înlocuit pe traseu cu un autobuz, care însă avea toate însemnele montate – atât în față, cât și pe lateral, erau plăcuțe pe care era scris „101”.

- Reclamă -

Cu toate acestea, un echipaj al Poliției Locale Ploiești a oprit autobuzul și l-a întrebat pe șofer „de ce circulă pe interzis”. Șoferul a explicat că autobuzul înlocuiește un tramvai și a arătat documentele aferente, după care a fost lăsat să își continue cursa.

N.R.: Înțelegem că este legal ca echipajele Poliției Locale să verifice inclusiv mijloacele de transport în comun. Ne întrebăm totuși, ce haos s-ar crea în trafic dacă toate autobuzele, troleibuzele și tramvaiele, de pe toate rutele, ar fi oprite periodic pentru verificări de acte?! Este firesc ca atunci când un tramvai are defecțiuni tehnice să fie înlocuit cu un autobuz, transportul călătorilor în municipiu trebuie asigurat în orice condiții și este evident că respectivele schimbări se fac în baza unor proceduri interne ale TCE, pentru care există, desigur, și documente doveditoare…

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. „transportul călătorilor în municipiu trebuie asigurat în orice condiții”
    Ei, nici chiar asa :))
    Dar ai dreptate – ar fi un haos total sa fie oprite mijloacele de transport in comun de politie pentu verificari, chiar daca legal Politia are tot dreptul. Pana la urma si operatorii privati sunt controlati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img