Poliția Locală Ploiești a pierdut un proces intentat de un jurnalist local, ca urmare a faptului că instituția nu a răspuns unei solicitări formulate de acesta în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public! Jurnalistul a atacat Poliția Locală Ploiești în instanță, pentru că instituția a refuzat să răspundă solicitării de informații, iar Tribunalul București a decis că instituția publică a încălcat legea și trebuie să formuleze răspuns solicitării.

“Admite în parte acțiunea formulată de reclamantul (…) în contradictoriu cu pârâta Poliția Locală Ploiești.

Obligă pârâta să comunice reclamantului informațiile solicitate prin cererea (…) în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.”, se arată în decizia instanței.

Reamintim că Poliția Locală Ploiești este în directa subordine a primarului Adrian Dobre. De altfel, despre Adrian Vaida, directorul Poliției Locale Ploiești, se spune că este protejat de primarul Adrian Dobre, prin consilierul personal al edilului-șef, Eugen Prună. Culmea, în campania electorală, Adrian Dobre promitea transparență în administrație, iar acum instituțiile din subordinea sa pierd procese pentru că nu răspund solicitărilor jurnaliștilor.

Click pentru a mări imaginea

Mai este un aspect care merită amintit: când primarul Adrian Dobre mergea la întâlniri cu asociațiile de proprietari, Adrian Vaida era prezent, îmbrăcat în uniformă, pozând în bodyguard-ul primarului (foto dreapta).

Jurnalistul care a câștigat procesul cu Poliția Locală se numește Alexandru Firicel și lucrează la Incisiv de Prahova. Vezi mai jos foto-document cu decizia instanței Tribunalului București împotriva Poliției Locale Ploiești:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here