Poliția Locală Ploiești a trimis un punct de vedere legat de incidentul produs în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat din Ploiești susține că a fost agresat, încătușat și aruncat în boscheți de un echipaj de intervenție. 
DETALII AICI: Bărbat bătut crunt de Poliția Locală, încătușat și aruncat în boscheți

 

“Pentru o corectă informare a cetățenilor, Poliția Locală Ploiești transmite următorul punct de vedere cu privire la incidentul ce a avut loc în noaptea de 2/3 noiembrie 2018, în care au fost implicați polițiști locali din cadrul Biroului Intervenție Rapidă II.

Astfel, potrivit raportului întocmit de polițiștii locali, în timpul activităților specifice de patrulare desfășurate în data de 2 spre 3 noiembrie 2018, orele 00:10, aceștia au observat în Cartierul Bereasca, în zona magazinului non-stop de la intersecția străzilor Ștrandului cu Dumbravei, un autoturism staționat, din care se auzea muzică la intensitate foarte mare.  Din acel autovehicul au coborât două persoane, una de sex feminin, cealaltă de sex masculin, care s-au îndreptat către intrarea în magazin.

Polițiștii locali i-au atenționat cu privire la deranjarea liniștii publice, moment în care bărbatul, aflat în vădită stare de ebrietate, le-a adresat injurii și amenințări. De asemenea, la solicitarea polițiștilor locali de a se legitima, acesta a refuzat și a devenit agresiv fizic, îmbrâncind pe unul dintre agenți.

S-a procedat la imobilizarea și încătușarea persoanei în cauză, după ce, în prealabil a fost somată să se calmeze și să coopereze, aceasta continuând să manifeste același comportament agresiv.

În momentul în care polițiștii locali au încercat să îl conducă spre autospeciala din dotare, cu scopul de a se deplasa la Secția 1 Poliție în vederea identificării și sancționării, bărbatul s-a opus categoric și a refuzat să se deplaseze, fiind necesară conducerea forțată, fără a se folosi alte mijloace din dotare.

După efectuarea controlului corporal sumar, a fost urcat în autospecială, iar în timpul deplasării către secția de poliție, acesta a continuat să aducă amenințări și să se manifeste agresiv față de polițiștii locali, provocându-și singur anumite leziuni.

Ajunși în fața Secției 1 de Poliție, bărbatul și-a declinat identitatea – numitul I.N., domiciliat în Ploiești, născut în anul 1974 – continuând adresarea de injurii, amenințări și manifestarea comportamentului agresiv față de agenți.

În cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor art. 2, pct. 31 din Legea nr. 61/1991 (republicată), privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În scopul unei bune și corecte informări a opiniei publice, instituția noastră va transmite către mijloacele de comunicare în masă rezultatul cercetărilor efectuate în această cauză”, se arată în comunicatul Poliției Locale Ploiești.

1 COMENTARIU

  1. pentru o corecta informare a cetatenilor îi anunt ca politistii au declarat fals!la sfarsitul anchetei vom vedea cn e vinovatul si acela sa plateasca.o sa vedeti la urma cat poate sa minta politistii locali..nu e normal sa se apere si ei cumva?si cum altcel decat mintind…ancheta va scoate la iveala adevarul!
    semnat:Narcis Iamandi(partea vatamata)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here