În spațiul public se discută frecvent despre atribuțiile și drepturile polițiștilor locali și ce măsuri pot lua aceștia atunci când constată posibile infracțiuni sau fapte care fie pun în pericol oamenii, fie tulbură ordinea și liniștea publică. Una dintre măsurile pe care aceștia le pot dispune este inclusiv reținerea persoanelor.

În anumite situații, polițiștii locali pot conduce persoanele la sediul instituției sau la o secție de Poliție Națională. În cazul în care persoanele sunt conduse la sediul Poliției Locale, pot fi reținute în instituție până la 12 ore, din momentul depistării, ca măsură administrativă pentru efectuarea unor verificări.

“Polițiștii locali au dreptul să conducă la sediul Poliției Locale sau al unităților/ structurilor teritoriale ale Poliției Române pe cei care prin acțiunile lor periclitează integritatea corporală, sănătatea sau viața persoanelor, ordinea publică ori alte valori sociale, precum și persoanele suspecte de săvârșirea unor fapte ilegale, a căror identitate nu a putut fi stabilită în condițiile legii.

Verificarea situației acestor categorii de persoane și luarea măsurilor legale, după caz, se realizează în cel mult 12 ore din momentul depistării, ca măsură administrativă.”, au explicat pentru ziarul Incomod reprezentanții Poliției Locale Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here