Foto cu caracter ilustrativ

În momentul săvârșirii unei infracțiuni sau contravenții, Poliția poate decide și indisponibilizarea în vederea confiscării a autovehiculelor, dacă acestea au fost folosite la săvârșirea respectivelor fapte. După indisponibilizare, acestea sunt depuse la un parc auto al Poliției Prahova din Bărcănești.

În momentul de față, la locația respectivă sunt nu mai puțin de 107 autovehicule indisponibilizate, dintre care 68 de autoturisme, 36 de autoutilitare, o motocicletă, un cap tractor cu semi-remorcă (TIR) și o semi-remorcă.

Faptele pentru care autovehiculele au fost indisponibilizate sunt diverse – patru autovehicule au fost indisponibilizate în urma unor acțiuni de evaziune fiscală. Lucru interesant, dacă luăm în considerare cele 59 de percheziții efectuate de polițiști săptămâna trecută la o rețea de evazioniști, în urma cărora s-a decis indisponibilizarea a 26 de autoturisme și autoutilitare și a unui buldoescavator.

Detalii despre această acțiune a polițiștilor recitiți aici!

Totuși, respectivele autovehicule indisponibilizate nu au fost aduse la locația din Bărcănești, fiind sigilate și aflate în continuare în custodia proprietarilor.

De asemenea, 43 de autovehicule aflate la Bărcănești au fost indisponibilizate pentru contravenții la regimul silvic, în timp ce pentru săvârșirea infracțiunii de furt au fost aduse 36 de autovehicule. Patru autovehicule provin în urma unor infracțiuni la regimul silvic și tot atâtea au fost indisponibilizate în urma unor tâlhării. Pentru camătă au fost indisponibilizate și aduse în parcul auto de la Bărcănești două autovehicule, la fel ca în cazul unor activități de șantaj. Pentru tentativă de omor a fost indisponibilizată o mașină dintre cele aflate la locația din Bărcănești, iar în urma unor infracțiuni la regimul circulației, trei. Nu în ultimul rând, opt autovehicule au fost aduse la locația respectivă ca urmare a unor infracțiuni de proxenetism, trafic de persoane și prostituție.

Luând însă în considerare cazul evazioniștilor a căror autovehicule au fost indisponibilizate, dar lăsate în custodie la proprietari, numărul total al vehiculelor indisponibilizate în vederea confiscării de către polițiștii din Prahova este mult mai mare decât ce se regăsește la locația de la Bărcănești.

Mașinile sunt indisponibilizate de către polițiști pe perioada proceselor. În funcție de decizia finală a instanței, acestea pot fi returnate proprietarilor inițiali, ori confiscate definitiv, caz în care sunt predate Ministerului Finanțelor care urmează să le valorifice.

În locația de la Bărcănești se găsesc autovehicule diverse, de la mașini normale, la un preț mediu, până la bolizi de lux, cu o valoare mare pe piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here