Un dosar penal care se pare că este instrumentat la ora actuală de Poliția Prahova este de-a dreptul revoltător și pune la îndoială activitatea inspectoratului! Unul dintre luptătorii de elită ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Adrian Vlăsceanu, spune că este vizat de o anchetă a Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) pentru sala de arte marțiale unde antrenează. Polițistul nici măcar nu a fost informat oficial despre această anchetă, ci a fost anunțat de elevii săi că au fost chemați la audieri la sediul IPJ Prahova, de pe strada Vasile Lupu din Ploiești.

„Eu în timpul liber, ca și antrenor licențiat în arte marțiale, prestez voluntariat la clubul KO Gym Ploiești (clubul lui Eduard Limboșeanu) și mă ocup de partea de antrenamente din Mizil. Suntem un club care ne auto-finanțăm, punem toți bani și ne cumpărăm mănuși, protecții, tot ce ne trebuie. Facem educație prin sport. M-au sunat elevii de la sală și mi-au spus că cei de la IPJ Prahova i-au chemat să-i întrebe cum luam banii, cum făceam, i-au audiat. Mie nu mi s-a spus absolut nimic, doar au chemat copiii, unii dintre ei minori, alții majori, care sunt la facultăți. Practic nu m-au acuzat de nimic, dar au început să îmi facă mizerii. Copiii au fost audiați la IPJ Prahova, la SICE. Oamenii cred că eu de fapt iau bani, probabil vor să insinueze o evaziune fiscală, ca să mă agațe într-un fel sau altul.”, ne-a povestit Adrian Vlăsceanu.

Polițistul a avut mari probleme de-a lungul timpului, după ce a scos la iveală mai multe nereguli din cadrul IPJ Prahova și și-a acuzat șefii de la acea vreme pentru abuz în serviciu. Citește aici neregulile scoase la iveală de Adrian Vlăsceanu!

De atunci, Vlăsceanu spune că a fost amenințat și intimidat la locul de muncă, ba chiar a avut peste 60 de cercetări disciplinare, instrumentate de „celebrul” Birou Control Intern (BCI). Reamintim că în urmă cu un an BCI a făcut o amplă anchetă internă asupra mai multor polițiști, printre care și Vlăsceanu, pentru că au dat like pe Facebook unui articol al ziarului Incomod. Detalii despre acest subiect aici!

„Tuturor li se pare că eu sunt marele evazionist, marele polițist care primește foloase necuvenite, că eu sunt cel mai mare infractor din IPJ Prahova. Și oamenii aceștia văzând că nu mi-au găsit nimic de când am intrat în clinciuri cu Dosaru (n.r. Viorel Dosaru, fostul șef al IPJ Prahova), cu Trandafirescu (n.r. comisar șef Ionel Trandafirescu), de acum 4 ani de zile, acum că s-au terminat multele cercetări disciplinare pe care le-am avut și nu mi-au găsit nimic, vreo 60, vor să îmi facă alte mizerii. Cercetările s-au terminat nefavorabil lor pentru că mai am și studii de drept și oameni care susțin adevărul, dar nu prea le convine și tot încearcă să mă agațe cu ceva ca să îmi deterioreze imaginea. Eu mai am puțin și ies la pensie și de aceea de acum trebuie să mă pregătesc, mi-am făcut mâna, am scos niște campioni naționali la sala de arte marțiale. Mi-am făcut un nume, iar ei încearcă să facă mizerie.”, explică Adrian Vlăsceanu.

Adrian Vlăsceanu este însă un luptător de elită în cadrul forțelor speciale de la IPJ Prahova și este recunoscut chiar și în afara sistemului, pentru rezultatele pe care le-au avut elevii care au învățat arte marțiale de la el.

„Oamenii aceștia nu înțeleg că eu de fapt ridic imaginea poliției prin ceea ce fac. De exemplu, pe băiatul fosului primar de la Mizil, un copil foarte inteligent, dar cu ceva probleme la naștere, a avut tetrapareza spastică, l-am luat la sală în ideea de a-i da încredere, întrucât era marginalizat, și a progresat. Anul trecut am avut de exemplu singura fată din județul Prahova care a intrat la Academia Forțelor Terestre din Sibiu. A fost singura și a fost pregătită de mine pe partea de educație fizică. La școala de antrenori am fost foarte apreciat și am ținut niște seminarii la sălile de sport, la profesorii de acolo, adică oamenii apreciază modul de predare și nivelul meu de inteligență, dar mi-a ajuns. Probabil că „Dosărelu” și-a lăsat niște urmași care trebuie să ducă la capăt ce începuse el. Mi s-a scârbit! Mai am 2 ani până la pensie și ei vor să mă dea afară.”, ne-a mai relatat Adrian Vlăsceanu.

Acesta a fost intimidat în fel și chip pe vremea când Viorel Dosaru era la conducerea Inspectoratului de Poliție Prahova. S-a mers atât de departe, încât luptătorul povestește că superiorul său direct, comisar șef Gheorghe Vlăsceanu, l-a amenințat că îi va lăsa copilul pe drumuri. Detalii despre aceste amenințări puteți citi aici!

„M-a amenințat Dosaru, că am familie, că nu știu ce, șeful meu, voalat, tot așa. Vreau să dezvălui toate mizeriile pe care le-au făcut împotriva mea, hărțuirea la care am fost supus, faptul că aveam insomnii și a trebuit să-mi iau concediu medical, am avut rupturi musculare pe bază de stres, se vede clar hărțuirea. Eu am devenit elementul problemă pentru că dezvălui niște mizerii pe care le-au făcut și le-au ascuns. Dacă este un club nonprofit și ne asigurăm tot ce ne trebuie, care e problema?! Ne acoperim toți chiria, nu rămâne nimeni cu bani, nu se îmbogățește nimeni. Ideea e că vor să mă discrediteze, nu acceptă înfrângerea. După cum bine știți, ceea ce spuneam cândva despre fosta conducere a IPJ Prahova s-a adeverit, numai că acele scursuri ale societății care și-au primit pedeapsa cuvenită au urmași care încearcă să le ducă mizeriile mai departe.”, ne-a mai declarat Adrian Vlăsceanu.

Polițistul punctează faptul că toate aceste probleme i se trag de pe vremea fostei conduceri a IPJ Prahova, dar cum inspectoratul nu s-a schimbat total, ci doar conducerea, încă mai sunt oameni care probabil continuă modul de lucru al lui Viorel Dosaru, fostul inspector șef arestat pentru fapte de corupție.

„Respect maxim pentru actualul șef al IPJ Prahova, comisarul șef Eduard Mirițescu, pentru felul în care, de unul singur, încearcă să „spele” imaginea unui inspectorat, imagine care a fost grav afectată de fosta conducere, coruptă și mizerabilă din toate punctele de vedere”, spune Vlăsceanu.

Luptătorul explică faptul că a găsit înțelegere la noul inspector șef atunci când i-a povestit calvarul prin care a trecut, dar că este conștient de faptul că un singur om, comisarul șef Eduard Mirițescu, nu poate schimba peste noapte întreg Inspectoratul de Poliție.

N.R.: Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere oficial din partea Inspectoratului Județean de Poliție Prahova cu privire la aspectele semnalate în cadrul acestui material.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here