hot locuinta

PENTRU A VĂ PETRECE MINIVACANȚA ÎN SIGURANȚĂ, POLIȚIȘTII VĂ RECOMANDĂ:

În cazul în care plecaţi de la domiciliu în perioada minivacanţei,  pentru ca sosirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, INSPECTORATUL JDEŢEAN DE  POLIŢIE PRAHOVA vine în întâmpinarea eventualelor evenimente negative ce ar putea avea loc în această perioadă.

În acest context, polițiștii vă  recomandă să nu neglijaţi următoarele aspecte:

Asiguraţi  toate uşile şi geamurile casei, inclusiv uşa de la balcon;

Rugaţi un vecin de încredere să aibă sub observaţie locuinţa dumneavoastră şi să vă ridice în această perioadă corespondenţa;

Nu vă transformaţi  conturile on-line în surse de informare pentru infractori.

Pregătiţi-vă discret plecarea, evitând să postaţi pe reţelele de socializare locul sau perioada de timp cât veţi lipsi de la domiciliu.

Dacă hotărâţi să petreceţi timpul liber în străinătate:

Interesaţi-vă din timp cu privire la legislaţia ţării respective, la procurarea adreselor, telefoanelor ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele respective – informaţii puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe – www.mae.ro.

Interesaţi-vă de moneda de schimb a ţării de destinaţie şi efectuaţi schimbul valutar înainte de plecare. În cazul în care moneda naţională este greu de achiziţionat, puteţi efectua schimbul valutar în euro sau dolari.

Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră, treceţi-vă doar numele şi numărul de telefon (nu şi adresa!).

Pe perioada sejurului:

Când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. Evitaţi taxiurile fără însemne de  firmă ori aparate de taxare.

Banii şi bunurile de valoare trebuie păstrate în seiful hotelului. Nu permiteţi accesul în camera dumneavoastră de hotel unor persoane necunoscute sau persoanelor cunoscute ocazional!

Dacă aveţi repartizată o cameră la parter/un etaj inferior, unde este posibil accesul în interiorul incintei, prin escaladare, nu lăsaţi geamurile sau uşa de la balcon deschise!

Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru!

În locurile aglomerate, fie la cumpărături, fie la spectacolele organizate în aer liber în această perioadă, atenţie la bunurile/valorile deţinute asupra dumneavoastră.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi POLIŢIA  la numărul unic de urgenţă 112!

Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here