Accident din data de 25.02.2017 în curba respectivă, când un bărbat și-a pierdut viața în urma impactului

„Curba morții” de pe DN 1 se află în comuna Bărcănești, sat Românești, la intrarea în pădure, km 49+300 și km 49+500, unde frecvent se produc accidente rutiere grave, iar participanții la trafic implicați în aceste incidente mor sau sunt răniți grav. Ziarul Incomod a publicat la finalul lunii februarie un articol menit să tragă un semnal de alarmă față de autoritățile competente.

La momentul respectiv, Ionel Ciobanu, director CNADNR secția Prahova spunea că de vină sunt șoferii care merg cu viteză excesivă pe respectivul tronson de drum și că singura soluție ar fi reducerea vitezei permise, de la 70 km/h, la 50 km/h.

Citește aici ce spun autoritățile locale și statisticile privind accidentele din zonă!

După apariția articolului în ziarul Incomod, Inspectoratul General al Poliției Române a trimis o informare către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin care a solicitat “adoptarea, cu celeritate, unor măsuri de suplimentare a semnalizării rutiere pe tronsonul de drum în cauză, în vederea creării premiselor desfăşurării în siguranţă a traficului rutier”.

Iată ce spune Poliția Română despre acest subiect:

În conformitate cu prevederile art. 5, alin. 1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor, conform competențelor ce îi revin, cu avizul poliţiei rutiere, este obligat să instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, să aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor în vigoare, şi să le menţină în stare corespunzătoare.

De asemenea, art. 3, alin. (2) din Regulamentul de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, prevede că în scopul desfășurării în condiții de siguranță a circulației pe drumurile publice, administratorul drumului public trebuie să realizeze amenajări rutiere pentru a determina participanții la trafic să respecte semnificația semnalizării rutiere.

Având în vedere prevederile menționate, facem precizarea că Direcția Rutieră a Poliției Române a întocmit informarea nr. 341.956 din 08.03.2017 către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin care a solicitat adoptarea, cu celeritate,  unor măsuri de suplimentare a semnalizării rutiere pe sectorul de drum în cauză, în vederea creării premiselor desfăşurării în siguranţă a traficului rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here