Un polițist prahovean este acuzat de abuz în serviciu și inducerea în eroare a organelor judiciare dar și de faptul că ar fi pretins mită de la un bărbat cu care a avut o altercație.
Reclamantul i-a făcut polițistului două plângeri penale, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova și la Direcția Națională Anticorupție.

Povestea începe pe 4 februarie 2013, când polițistul Rareș Onica a avuto altercație pe strada Vasile Lupu, lângă sediul IPJ Prahova, cu Octavian Constantin. Motivul disputei a fost blocarea de către SGU, la dispoziția agentului Onica, a autoturismului care aparținea lui Constantin.

În acea zi, polițistul l-a reclamat pe Octavian Constantin că l-a lovit și i-a rupt hainele. Pe numele celui reclamat s-a deschis dosar penal pentru ultraj.

Judecătoria Ploiești a stabilit o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare, ulterior pe 1.10.2015 Curtea de Apel să pronunțe sentința definitivă pentru Octavian Constantin, un an de închisoare cu executare.

Pe 2.10.2015, la o zi după pronunțarea sentinței Curții de Apel, același polițist, Rareș Onica, sună la 112 undeva în jurul orelor 19.00-20.00 și reclamă că în jurul orelor 16.30 a fost așteptat pe strada Vasile Lupu de același Octavian Constantin care l-a bătut cu bestialitate. În cauză s-a deschis un alt dosar penal pentru loviri și alte violențe.

Zilele trecute, rudele lui Octavian Constantin au pus la dispoziția redacției noastre mai multe documente din care rezultă că pe 2.10.2015, la ora la care polițistul reclamă că a fost bătut de Octavian Constantin acesta se afla într-un avion, pe ruta Bulgaria-Anglia. (vezi foto)

Documentele puse la dispoziția noastră sunt biletele de avion dar și o confirmare din partea British Airways că Octavian Constantin a călătorit la acea dată cu avionul, ora închiderii porților fiind 14:45.

Totodată, rudele bărbatului acuzat de ultraj ne-au arătat un document dintr-un proces în care polițistul Rareș Onica a fost trimis în judecată și condamnat la un an de închisoare pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

”La prima reclamație a polițistului nu s-a ținut cont și de apărarea lui Octavian Constantin, mergându-se pe premisa că polițistul reclamant este onest și nu se puteau pune la îndoială declarațiile lui. De fapt, acest polițist nu a urmărit înfăptuirea justiției, pe tot timpul procesului a cerut bani pentru a-și retrage acuzațiile, așa cum este scris în plângerea penală către DNA. Avem dovezi în acest sens, înregistrări pe care le-am pus la dispoziția organelor de anchetă. A doua reclamație este o minciună grosolană, Octavian Constantin nici nu se afla în țară. Probabil polițistul a mai făcut o reclamație tot pentru a cere ulterior bani, altfel nu se explică… V-am arătat și dosarul penal în care acest polițist este trimis în judecată. Cu toate acestea până acum nimic nu s-a întâmplat, mă așteptam măcar să se cerceteze din nou aceste cazuri. Au trecut șase luni de la incident și nu am nicio veste, nu înțeleg, este oare protejat acest polițist?”, ne-a declarat o rudă a lui Octavian Constantin.

Vă prezentăm mai jos documentele puse la dispoziție redacției noastre:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here