fbpx
duminică, septembrie 24, 2023
21.2 C
Ploiești
spot_img

Polițistă de frontieră prinsă cu mita în sutien. A făcut o avere în pandemie

Citește Și

- Reclamă -

O polițistă care lucra în Vama Petea (Satu Mare) este trimisă în judecată, după ce a fost prinsă în flgrant cu mită. Procurorii susțin că polițista a adunat peste 200.000 de euro în perioada pandemiei și ținea o evidență riguroasă a banilor primiți de la cei care treceau prin vamă, ocolind restricțiile din timpul pandemiei.

O polițistă de la Vama Petea a reușit să strângă din mită peste 200.000 de euro, spun procurorii. Femeia ținea evidența ”încasărilor” lunare, din perioada 2018 – 2021, iar în două dintre lunile din anul 2021 apar înscrise sume de peste 10.000 euro/lună, relatează presasm.ro.

- Reclamă -

Polițista este cercetată pentru comiterea mai multor infracţiuni: complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, respectiv luare de mită.

Conform informațiilor presasm.ro, totul a început încă de la finalul anului 2020 (în cursul lunii decembrie), atunci când organele de cercetare penală speciale din cadrul D.G.A. – S.J.A. Satu Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea au intrat în România cetăţeni români din ţări ce sunt considerate în contextul pandemiei COVID -19 ca „zone roşii” sau „zone galbene”. În unele situaţii, în schimbul unor sume de bani, lucrătorii de poliţie de frontieră români care au prelucrat declarațiile prezentate în vederea efectuării formalităţilor privind trecerea frontierei de stat au consemnat în fals, în aplicaţiile informatice aparţinând poliţiei de frontieră, cum că aceştia ar veni din alte ţări, aspect care nu impunea măsuri de carantinare sau izolare la domiciliu.

CITEȘTE și Cele mai mari pensii speciale. Câți bani iau pensionarii de lux de la stat

- Reclamă -

Cu ocazia percheziţiei corporale efectuate asupra agentei de poliție a fost găsită, ascunsă în sutien, suma totală de 350 euro, constituită din bancnote de 10, 20 şi 50 euro, precum şi 100 lire sterline grupate în 4 calupuri. Relevant inculpata îşi desfăşura activitatea de control pe sensul de intrare în ţară doar de la ora 01:30, astfel încât aceste sume de bani, care include şi suma remisă de către investigatorii sub acoperire, au fost primite într-un interval de mai puţin de 4 ore, aspect care atestă perseverenţa sa infracţională.

Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare la locaţia din localitatea Păuleşti, acolo unde polițista locuiește fără forme legale, a fost descoperită şi ridicată o agendă conţinând 47 de file în care inculpata ţinea o evidenţă detaliată, fără a avea caracter de permanenţă, a veniturilor obţinute în mod ilicit. Din analiza conţinutului acesteia rezultă că inculpata îşi nota „încasările„ zilnice, respectiv din cadrul fiecărei ture, le însuma la nivelul fiecărei luni calendaristice şi apoi, la nivelul fiecărui an. Această agendă cuprinde menţiuni referitoare la lunile august/decembrie 2018, respectiv anii 2019 – 2021.

Polițista și-a recunoscut faptele și a ajuns la un acord de recunoaștere a vinmovăției cu procurorii. Doar că judecătorii Tribunalului Satu Mare au respins acest acord, pe motiv că: ”soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracţiunilor şi periculozitatea inculpatei și trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...