Viorel Dosaru

Viorel DosaruMai mulți polițiști prahoveni s-au trezit într-o situație penibilă din cauza unor ordine date de chestorul Viorel Dosaru, șeful Poliției Ploiești. Motivul este unul incredibil și fără precedent: faptul că mai mulți polițiști au dat like pe facebook la un articol care, culmea, relata cazul unui polițist care fusese agresat în timpul serviciului. Mai mult decât atât, agresorul era protejat de un ofițer BCCO și de adjunctul șefului Poliției Prahova.
Cel puțin trei polițiști au fost obligați să scrie un raport către Biroul Control Intern (BCI), prin care să justifice like-ul dat articolului Incomod. Informația a fost confirmată chiar de surse din cadrul BCI dar și de unul dintre polițiștii vizați de anchetă. Anchetatorii polițiștilor susțineau, cu intenția vădită de a-i învinovăți pe cei cercetați, că like-urile date articolelor Incomod afectează imaginea Poliției Prahova. Este incredibil cu ce se ocupă cei de la Biroul Control Intern, în timp ce chiar chestorul Dosaru poate fi subiect de cercetare, cel puțin pentru BCI, după ce a împiedicat în mod direct un agent de poliție să aplice o sancțiune unei persoane, prietenă cu Dosaru, care încălcase legislația rutieră.

Citește și: Chestorul Viorel Dosaru – abuz în serviciu?

Numele șefului Poliției Prahova a apărut și în dosarul procurorului DNA Lucian Papici. Chestorului Dosaru i-au fost interceptate timp de o lună de zile convorbirile telefonice fiind suspectat că sprijinea o puternică grupare infracțională acuzată de spălare de bani și evaziune fiscală într-un dosar al Parchetului Curții de Apel Ploiești. – LINK
Iată un alt motiv pentru BCI să îl cerceteze pe chestorul Dosaru, ca să nu mai vorbim de multiplele derapaje comportamentale de care a dat dovadă în repetate rânduri șeful Poliției Prahoval în restaurantul London House.
Cât despre afectarea imaginii Poliței, cum comentează cei de la BCI fotografiile de la meciurile de fotbal ale echipei Petrolul Ploiești în care Viorel Dosaru apare alături de fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, arestat de DNA pentru luare de mită și alte fapte de corupție și de Daniel Capră, finanțatorul Petrolului Ploiești, arestat de DIICOT pentru evaziune fiscală și spălare de bani.  – LINK

Articolul Incomod care l-a deranjat atât pe chestorul Dosaru cât și pe fostul său adjunct Adrian Rădulescu, arăta cum Poliția Prahova a încercat mușamalizarea unui caz de ultraj. Afaceristul care agresase un polițist în misiune era protejat atât de adjunctul Rădulescu cât și de Emanuel Saghel, ofițer BCCO. Iată articolul care a dus la penibila anchetă a BCI.

Citește și:  Afacerist acuzat de ultraj, protejat de un ofițer BCCO și de adjunctul șefului Poliției Prahova

Vă reamintim că atât Saghel cât și Rădulescu au făcut obiectul unor investigații ale publicației Incomod încă de acum câteva luni. Ulterior, Direcția Națională Anticorupție destructura o veritabilă grupare infracțională, ”dosarul S.R.I.” – de la inițialele celor cercetați, Saghel- Rădulescu- Ispas. Constantin Ispas era șeful Direcției Generale Anticorupție. În prezent Saghel și Ispas se află în arest preventiv iar Rădulescu este cercetat sub control judiciar, acesta fiind înlăturat din funcția de adjunct al șefului IPJ Prahova. În dosarul DNA erau și acuzații despre care Incomod scrisese, cum ar fi afacerile lui Saghel sau implicarea lui și a lui Rădulescu dosarul DIICOT care-l viza pe Daniel Capră, finanțatorul echipei Petrolul Ploiești, arestat pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Iată și imagini din 18 august 2015, ziua în care când ”gruparea S.R.I.” a fost destructurată de procurorii DNA Ploiești. Primul care iese încătușat este ofițerul BCCO Emanuel Saghel, urmat de Adrian Rădulescu și de Constantin Ispas  –LINK

Citește și: Acuzațiile aduse de DNA celor ofițerilor Saghel, Rădulescu și Ispas

Până la ancheta DNA, nu puteam explica influența lui comisarului șef Adrian Rădulescu asupra șefului său direct, chestorul Viorel Dosaru, decât prin prisma afirmațiilor lui Rădulescu: că este susținut puternic de deputatul Sebastian Ghiță. Însă, ancheta DNA avea să scoată la iveală dovada unei influențe la un nivel mult mai mic: pomeni și șprițuri. Astfel, potrivit informațiilor oficiale puse la dispoziție de DNA, Capră de la Petrolul își plătea protecția prin chermeze la o lojă a stadionului unde chefuiau Saghel și Rădulescu alături de chestorul Dosaru. ”În afara biletelor de acces la meciurile de fotbal, Saghel Emanuel a beneficiat şi de alte foloase, constând în consumaţii de băuturi alcoolice şi alimente, servite la una din lojele stadionului, consumaţii oferite de către S.C. Rodis S.R.L., al cărei administrator era Crângu Alexandru, facturale către S.C. FC Petrolul Ploieşti S.A. şi achitate integral de Capră Daniel în contul societăţii, la aceste consumaţii participând, printre alte persoane şi Rădulescu Adrian – adjunct al I.J.P. Prahova şi Dosaru Viorel – şeful I.J.P. Prahova. Aceste consumaţii se ridicau la valoarea de 500-1.500 lei, pentru fiecare meci desfăşurat.”, scrie în referatul DNA. Imediat după apariția acestei informații Biroul de Presă al Poliției a declarat că nu comentează acuzațiile DNA în timp ce chestorul Viorel Dosaru și-a închis telefonul mobil iar ulterior a intrat în concediu de odihnă. Desigur, Biroul Control Intern ar avea suficiente motive să îl ancheteze pe chestorul Dosaru.

Citește și: Chestorul Dosaru beneficia de șpăgile primite de Emanuel Saghel

Revenind la subiect, în încercarea disperată de a opri anchetele Incomod, chestorul Viorel Dosaru recurge la tot felul de tertipuri pentru a-și speria subalternii și a instaura teroarea în rândurile polițiștilor din cadrul IPJ Prahova. Reporterii Incomod știu că pagina de facebook a ziarului este atent monitorizată de persoanele obediente șefului Poliției, dar mai mult, este verificată la sânge și în mod abuziv activitatea polițiștilor de pe facebook care interacționează cu articolele Incomod, deși nu contravine în niciun fel legislației în vigoare și nici regulamentelor de conduită profesională.
Pe cale de consecință, redacția Incomod anunță că va suporta cheltuielile de judecată, dacă polițiștii cercetați disciplinar pentru că dau like pe facebook articolelor Incomod vor fi sancționați și vor acționa în instanță conducerea Poliției Prahova. De asemeni, vom acorda tot sprijinul polițiștilor puși la zid pentru motivul că ne citesc.
De asemeni, redacția Incomod va sesiza conducerea Poliției Române și conducerea Ministerului de Interne în legătură cu aceste practici care contravin libertății de exprimare.
Adresa de contact a publicației Incomod este [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here