Mai mulți polițiști din Giurgiu sunt cercetați pentru neglijență în serviciu, după ce n-ar fi luat măsuri în cazul reclamațiilor depuse de cetățeni. Tensiunile dintre cetățeni și etnicii romi din Bolintin Vale au escaladat, după ce șoferul unui microbuz a murit în urma loviturii aplicate de un tânăr rom, nervos că nu a fost lăsat să urce în mașină, pe data de 9 ianuarie.  

Tânărul, cunoscut în zonă pentru comportamentul antisocial și agresiv, era împreună cu alte trei persoane. Atacatorii l-au lovit în cap cu o dală de beton, iar şoferul de microbuz a murit câteva zile mai târziu la spital.

Miercuri seară, oamenii au ieșit în stradă, revoltați de cele întâmplate și pe fondul tensiunilor mai vechi cu comunitatea de romi.

Oamenii sunt revoltaţi că autorităţile nu fac nimic împotriva grupării care terorizează de mai mulţi ani întregul oraş.

DETALII AICI: VIDEO: Revoltă la Bolintin Vale. Oamenii au ieșit în stradă după uciderea unui taximetrist

Şeful Poliţiei Judeţene din Girugiu a şi recunoscut miercuri seară că lucrurile nu sunt deloc bune acolo şi poliţiştii nu-şi fac treaba.

El a precizat că sunt şi mulţi poliţişti în Giurgiu care sunt cercetaţi disciplinar pentru neglijenţă în serviciu, după ce plângerile oamenilor nu au fost luate în calcul.

„În urma activităților desfășurate de polițiști a fost identificat un tânăr din orașul Bolintin Vale, care la data de 09.01.2022, în jurul orei 20.30, în timp ce se afla pe bulevardul Republicii din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu, avut un conflict spontan cu șoferul unui microbuz care se deplasa în zonă, pe care l-a lovit cu o piatră în zona capului, ulterior acesta prăbușindu-se pe sol.

În cauză este întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, în care cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

Tânărul a fost inițial reținut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu, iar la data de 11 ianuarie a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă”, a anunțat Poliția.

sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here