DNA efectuează miercuri, 18 mai, percheziții la cinci locații din județul Brașov, dintre care una la sediul unei instituții publice, vizați fiind mai mulți polițiști din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale din județ. Potrivit g4media.ro, care citează surse judiciare, polițiștii sunt suspectați că dădeau date din dosare instrumentate de DNA și de alte Parchete. 

Infracțiunile cercetate în dosar sunt folosirea, în orice mod, direct sau indirent, de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, compromiterea intereselor justiției, favorizarea făptuitorului și infracțiunea de fals, fapte comise în decursul anilor 2020 și 2022.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, compromiterea intereselor justiției, favorizarea făptuitorului și infracțiuni de fals, comise în cursul anilor 2020 și 2022.

În cursul zilei de 18 mai 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații situate pe raza județului Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here