Doi agenți de poliție din Bușteni se vor întoarce la liceu pentru câteva luni, dar nu pentru a repeta vreo clasă, ci pentru a lucra în folosul comunității fără să fie plătiți. Este decizia instanței penale a Tribunalului Prahova care i-a găsit vinovați pe Ciprian Gheorghe Precup și pe Adrian Buldan pentru abuz în serviciu și fals intelectual, respectiv luare de mită.

Cei doi au ajuns pe mâna judecătorilor după ce, în primăvara acestui an au fost prinși de ofițerii Direcției Generale Anticorupție în momentul în care luau mită de la șoferii vitezomani prinși în trafic pe DN1, pe tronsonul Breaza- Azuga. Împreună cu cei doi au mai fost deferiți justiției alți nouă polițiști care își desfășurau activitatea ca agenți ai serviciului rutier pe DN1, dar și pe A3, dar în cazul acestora din urmă procesul încă se judecă.

Tribunalul Prahova a decis ca Ciprian Precup să fie condamnat la un an, o lună și zece zile de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de trei infracțiuni de abuz în serviciu și de fals intelectual, dar și la o perioadă de supraveghere de trei ani. În plus, Precup a fost condamnat și la muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Colegiului Ion Kalinderu Buşteni sau Școala Gimnazială Nestor Urechia Buşteni. Instanța a dispus de asemenea desfiinţarea totală a înscrisurilor falsificate, respectiv procesele verbale de contravenţie seria CP nr.8190918/27.04.2015, seria CP nr.8719539/21.05.2015 şi seria CP nr. 8719665/9.06.2015 și a obligat inculpatul la plata sumei de 2.700 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

În ceea ce-l privește pe Adrian Buldan, cel de-al doilea polițist, acesta a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru luare de mită. Instanța a decis ca Buldan să presteze muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Câmpina sau a Colegiului Tehnic Constantin Istrati, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Cei doi polițiști condamnați de Tribunalul Prahova pot ataca decizia instanței la Curtea de Apel Ploiești. Buldan și Precup fac parte din lotul de 11 polițiști aduși la audieri de procurorii ploieșteni în primăvara acestui an. Aceștia lucrau ca agenți ai serviciului Rutier și își desfășurau activitatea pe DN1, pe tronsonul Comarnic – Bușteni. Conform anchetatorilor, în schimbul unor sume de bani, polițiștii nu sancționau șoferii pentru abaterile pe care le făceau pe drumurile publice, în urma cărora trebuia să le suspende dreptul de a conduce, ci le dădeau amenzi pentru fapte mai ușoare, cum ar fi lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon în timp ce se aflau la volan. Până ce decizia instanței va fi una definitivă și irevocabilă, cei doi polițiști sunt puși la dispoziție, adică lucrează în cadrul Poliției, dar cu drepturi restrânse. Raportul de serviciu va înceta doar în cazul în care cei doi vor fi găsiți vinovați și condamnați pentru faptele pentru care au fost trimiși în judecată printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here