fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

Polițistii, alături de elevi, la începutul noului an școlar

Citește Și

- Reclamă -

Peste 9.000 de polițiști vor acționa suplimentar, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din toată ţara, pentru ca deschiderea noului an școlar să se desfășoare în siguranță.

La nivelul Județului Prahova, vor acționa în sistem integrat 345 de polițiști, dintre care 241 de poliţiști de ordine publică, 59 de poliţiști de la rutieră şi 45 de poliţişti de la alte structuri, care vor fi prezenţi, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor.

- Reclamă -

Iată, mai jos, comunicatul IPJ Prahova:

„POLIŢIȘTII, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ŞCOLAR Peste 9.000 de poliţişti vor acţiona suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă. Din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, mâine, 12 septembrie a.c., 9.091 de poliţişti vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar. La nivelul Județului Prahova , vor acționa în sistem integrat 345 de polițiști, dintre care 241 de poliţişti de ordine publică, 59 de poliţişti de la rutieră şi 45 de poliţişti de la alte structuri, care vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întreaga ţară, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ. Pentru Poliţia Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. Şeful Poliţiei Române a solicitat identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

- Reclamă -

O atenţie deosebită va fi acordată activitățile educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi. Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor. De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventive-educative. Reamintim că, în anul de învăţământ 2015-2016, în urma activităţii desfăşurate de Poliţia Română, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, numărul infracţiunilor a scăzut cu 11,5%, faţă de anul şcolar precedent. Poliţia Română urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar!

ÎNCEPE ŞCOALA! RECOMANDĂRILE POLIŢIEI PENTRU PĂRINŢI ŞI COPII Începe şcoala! Vin dimineţile în care vă veţi trezi devreme şi veţi parcurge drumul spre şcoală. Pentru că majoritatea dintre dumneavoastră, următoarele zile le veţi petrece aranjând ghiozdanul, biroul de lucru sau hainele pentru şcoala, vă rugăm să aveți în vedere sfaturile noastre. Părinţilor le recomandăm să aibă în vedere câteva întrebări astfel încât cei mici să crească într-un mediu sănătos şi cu o educaţie frumoasă: Ce cred copiii despre şcoală? Cu ce gânduri pornesc în fiecare zi spre şcoală? Cât de activi sunt la ore? Ce fac şi unde merg atunci când se termină orele?

• Este important să ştiţi ce se petrece în sufletul lor, cum le puteţi fi alături, cum îi puteţi ajuta, prin colaborarea cu cadrele didactice sau direct, în relaţie cu ei.

• Verificaţi de câţi bani de buzunar dispune copilul dumneavoastră şi cum îi cheltuieşte.

- Reclamă -

• Dacă fiul sau fiica dumneavoastră vine acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor.

• Învăţaţi-l să nu primească daruri de la persoane necunoscute şi nici să nu dea relaţii despre programul dumneavoastră de lucru,

• Interesaţi-vă permanent de situaţia şcolară a lui.

• Faceţi cunoştinţă cu prietenii copiilor dumneavoastră şi cu familiile lor.

• Distribuiţi copiilor sarcini clare în desfăşurarea vieţii de familie, care să le dezvolte simţul responsabilităţii şi al utilităţii, fără a exagera însă. Atenție părinţi, preveniţi victimizarea copiilor dumneavoastră prin accidente de circulaţie! Învăţaţi-i pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub supravegherea unui adult! Învăţându-i pe copii să circule corect, îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura de farmecul zâmbetului lor şi de liniştea familiei! Părinţii şi bunicii elevilor trebuie să conştientizeze că au rol major în promovarea valorilor, în formarea personalităţii copiilor, dar şi în protejarea lor de anturaje vulnerabile şi de unele influenţe negative ale Internetului. Atenţie, copii! Evitaţi să urcaţi cu ghiozdanele în spate în mijloacele de transport în comun, deoarece puteţi fi prinşi de uşile acestora! Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de marginea carosabilului! Traversaţi strada numai pe „zebră” şi semnalizate cu indicatoare! Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi numai la culoarea verde a acestora! Evitaţi să traversaţi strada în fugă! Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă! După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora; Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate! Conducerea bicicletei pe drumurile publice este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani şi cu respectarea prevederilor legale ! Nu vă deplasaţi cu rolele/skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice! Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător!”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut