politisti actiune

politisti actiunePoliția Română este permanent la datorie, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului cetățenilor, precum şi pentru un trafic rutier în siguranță.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au desfăşurat activităţi suplimentare,pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 24 – 26 aprilie a.c., peste 5.300 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat percheziţii, controale şi filtre.

                                                                           

În urma acţiunilor, au fost constatate 381 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 292 în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 258 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 20 au fost reţinute şi 19 arestate. Au fost puse în aplicare 8 mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost depistate 4 persoane urmărite şi au fost confiscate 7 arme (3 letale şi 4 neletale).

De asemenea, au fost aplicate 9.976 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.477.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 256.000 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.124 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 174 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 96 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 8.280 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 88 pentru consum de alcool şi 3.534 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 486 de permise de conducere şi au retras 183 de certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here