Taxi

TaxiPoliţiştii de la transporturi au acționat în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, precum și în zona Gării de Nord București, pentru verificarea legalități activității de taximetrie. În două ore, polițiștii au depistat peste 80 de abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și desfășurarea activității de taximetrie.

La data de 14 aprilie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, precum și în zona Gării de Nord București, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Poliţiştii au verificat 185 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.195 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 74 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice și 7 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, poliţiştii au retras 12 certificate de înmatriculare auto.

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru siguranța transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here