Polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Prahova fac verificări în cazul incendiului izbucnit la depozitul de mase plastice al Urban Icim! Polițiștii sunt prezenți la fața locului și fac cercetări, pentru a vedea ce fel de substanțe au ars în incendiu și dacă a fost încălcată vreo prevedere legală în acest sens.

Reamintim că și Garda de Mediu este prezentă la fața locului pentru verificări și, după ce incendiul va fi lichidat, în funcție și de concluziile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, va dispuse măsuri. În funcție de cauza incendiului și dacă se dovedește că a fost vorba de o nerespectarea a modului de depozitare a deșeurilor sau de o încălcare a autorizației de mediu, Garda de Mediu Prahova va dispune măsuri, iar amenda se poate ridica la 100.000 lei.

Pompierii încă se luptă cu flăcările de la depozitul de mase plastice, de mai bine de 19 ore. Duminică seară, când a izbucnit incendiul, ISU Prahova a recomandat locuitorilor din zonă să nu părăsească locuințele și să închidă geamurile. Totodată, ISU Prahova a solicitat ISU Ciolpani punerea la dispoziție a autospecialei CBRN.

Autospeciala de cercetare CBRN este destinată intervenției în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice și radiologice și pentru decontaminarea personalului de intervenție și a celui afectat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here