Ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o serie de activități de informare, pe raza mai multor localități din județul Prahova.

Astfel, în cadrul manifestării ,,Şcoala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun” și a Campaniei ,,Şcoala siguranţei TEDI”, au fost realizate prezentări tematice în rândul a 100 de copii ai Grădiniței cu Program Normal Dumbrava, respectiv elevi de clasa I ai Școlii Gimnaziale ,,I.A. Bassarabescu” din municipiul Ploiești. Micuții au fost încântați de prezența polițiștilor în mijlocul lor, lasându-ne speranța că le-am oferit nu numai o amintire plăcută, ci și lecție care le va folosi întreaga copilărie.

Adolescenții nu au fost neglijați nici ei, polițiștii de prevenire fiind prezenți, cu subiecte interesante, adaptate vârstei, la Colegiul Agricol ,,Gheorghe Ionescu Sisești” din Valea Călugărească, la care au participat 93 de elevi, alături de 9 cadre didactice, prilej cu care au fost discutate aspecte privind limitele răspunderii penale, influența anuturajelor nepotrivite și importanța școlii pentru un viitor demn și decent.

În aceeași zi, au fost susținute două  activități de informare la Grupul Școlar Administrativ și de Servicii ,,Victor Slăvescu” Ploiești. De această dată, temele abordate au variat de la aspecte generale privind siguranța și răspunderea penală a tinerilor de vârsta participanților, până la riscurile pe care și le asumă printr-un comportament iresponsabil pe internet. S-a insistat în special pe principiile de comunicare pe rețelele de socializare, precum necesitatea protecției datelor cu caracter personal, contactul cu persoane necunoscute și modalități de rezolvare a diferitelor probleme cu care se pot întâlni în mediul on-line.

În final, polițiștii de prevenire au desfășurat activități de prevenire a înșelăciunilor în rândul locatarilor de pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, din Ploiești. Activitatea de informare a vizat cu precădere persoanele vârstnice, acestea fiind, conform cazuisticii, mai vulnerabile în fața metodelor utilizate cel mai frecvent de către infractori.

Ne referim cu precădere la metoda ”accidentul”, pe această cale adresând, din nou, atenția asupra necesității de a păstra frecvent legătura cu vârstnicii din familiile noastre și de a le reminti despre scenariile de care se folosesc excrocii în încercarea lor de a determina victimele să le ofere sume de bani sau bunuri de valoare.

Sursa: Poliția Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here