Fotografie cu caracter ilustrativ

Polițiștii din Prahova, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române, au depistat un bărbat urmărit de autoritățile din Austria, pentru comiterea mai multor înșelăciuni și o femeie căutată de autoritățile din Germania, pentru furt.

De asemenea, polițiștii din Brăila au depistat o femeie urmărită internațional de autoritățile din Spania, pentru trafic de droguri.

La data de 4 ianuarie, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au depistat un bărbat, de 25 de ani, din localitatea Scorțeni, care era urmărit internațional.

Față de acesta, autoritățile austriece au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea mai multor înșelăciuni pe teritoriul Austriei.

În aceeași zi, polițiștii din Prahova au depistat o femeie, de 35 de ani, din municipiul Ploiești, împotriva căreia autoritățile germane au emis un mandat european de arestare pentru comiterea unui furt pe teritoriul Germaniei.

Cele două persoane au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, unde au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentate instanței de judecată.

Față de bărbat a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 15 zile, iar față de femeie  a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru aceeași perioadă, urmând a fi demarate procedurile în vederea predării către autoritățile străine.

De asemenea, la data de 4 ianuarie, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Brăila au depistat o femeie, de 31 de ani, din Brăila, urmărită la nivel internaţional.

Pe numele acesteia, autorităţile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri.

Cea în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care a emis o ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi predată autorităţilor spaniole.

Pentru depistarea celor 3 persoane, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here