Poliţiştii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române și cei de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea au efectuat 3 percheziţii, în Focșani, la locuinţele membrilor unei grupări infracționale specializate în furturi din locuințe de pe teritoriul Uniunii Europene.

La data de 8 martie, în baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, poliţiştii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române și cei ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza Municipiului Focșani.

La activități au participat și 2 reprezentanți ai Poliției Naționale Belgiene și un judecător de instrucție din cadrul Ministerului Public Belgian.

Perchezițiile au vizat identificarea și indisponibilizarea unor bunuri sustrase din Belgia de membrii unei grupări infracționale specializate în furturi din locuințe.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate bijuterii, ceasuri de marcă, produse cosmetice, precum și 23.000 de lei.

Astfel, în cursul anului 2016, poliţiştii români și cei belgieni, cu sprijinul EUROPOL, au identificat un grup infracțional organizat care sustrăgeau bunuri din locuințe de pe teritoriul Uniunii Europene, în special din Belgia.

Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi fost violenți, atacând victimele în propriile locuințe, în cazul în care erau surprinși în timpul comiterii faptelor.

În perioada septembrie – decembrie 2016, au fost semnalate 40 de fapte, cu un prejudiciu de peste 100.000 de euro.

De asemenea, în baza comisiei rogatorii internaționale transmise de  Ministerului Public Belgian, au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru audieri, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și spălare de bani.

Iată mai jos imagini de la fața locului:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here