Polițiști și jandarmi români vor merge la Campionatul European de fotbal, cu misiunea de a sta permanent printre suporterii naționalei.

Turneul, care începe pe 10 iunie în Franța, chiar cu partida tricolorilor, este dominat de problemele de securitate pe fondul ameninţărilor teroriste.

5.000 de români vor fi în tribune la meciurile naționalei din Franța. UEFA estimează că două milioane de iubitori ai sportului vor vizita Hexagonul pentru Campionatul European din iunie. Pentru ei se pregătesc măsuri de securitate fără precedent. Atacurile teroriste din Franța și Belgia au speriat întreaga Europă, iar ameninţări cu noi atentate sunt propagate pe diverse canale.

Ministerul de Interne a pregătit o echipă de experți care va facilita comunicarea dintre suporterii români și autoritățile franceze.

Oamenii legii români se vor afla în centrele de comandă din orașele în care va juca naționala, dar și în spațiile special destinate suporterilor și în tribune. Ei vor facilita interacțiunea autorităților franceze cu românii în situații obiective.

Suporterii români trebuie să știe că vor trece prin trei filtre de securitate, atât la intrarea în stadion, cât și în fanzone. Accesul în tribune se va face cu minimum trei ore înainte de partidă. Alte detalii sunt încă în discuție.

Este posibil să fie interzise rucsacurile, inclusiv cele de mici dimensiuni. Polițiștii și jandarmii români vor rămâne în Franța atât timp cât se va afla acolo un număr consistent de suporteri din țara noastră.

România va evolua în grupa A la Euro 2016. Tricolorii vor juca în partida de deschidere a Euro 2016, pe 10 iunie, pe Stade de France, apoi vor întâlni Elveția, pe 15 iunie, pe Parc des Princes, iar duelul cu Albania va avea loc pe 19 iunie, la Lyon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here