Foto cu caracter ilustrativ

13 cazuri de ultraj au fost înregistrate în Prahova de la începutul anului până în prezent! Acest lucru înseamnă că lunar cel puțin un polițist sau un jandarm este agresat în timpul serviciului!

Ziarul Incomod a solicitat date statistice în acest sens din partea Poliției Prahova, Jandarmeriei Prahova și din partea Brigăzii Mobile a Jandarmeriei, pe care vi le prezentăm în cele ce urmează, oferindu-vă și exemple concrete.

Poliția Prahova a înregistrat 10 cazuri de ultraj după cum urmează: în luna ianuarie au fost două cazuri, în luna februarie un caz, în luna aprilie un caz, în luna mai un caz, în luna iunie două cazuri și în luna septembrie trei cazuri.

Referitor la unul din cele două cazuri de ultraj din luna iunie, reamintim că acesta a fost mediatizat de ziarul Incomod la momentul respectiv. Ionuț Simion, în vârstă de 32 de ani, din comuna prahoveană Lipănești, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru tentativă de omor, ultraj, conducere fără permis și fugă de la locul accidentului. Victima sa este un polițist, un agent de la Rutieră din comuna Lipănești.

Fapta s-a petrecut în seara zilei de 3 iunie, la ora 19.30, când un filtru de poliție l-a oprit pe Ionuț Simion. Acesta a tras pe dreapta, dar când să prezinte actele mașinii a fugit în trombă. Polițistul a sărit pe capota mașinii, iar șoferul a făcut mai multe manevre stânga-dreapta până ce polițistul a căzut. Omul legii s-a lovit la cap și a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Simion a fugit de la locul accidentului, fără a mai fi găsit. De abia după două săptămâni, miercuri la 4 dimineața, a fost găsit dormind în casa unor cunoștințe.

Citește povestea aici: Bărbat arestat pentru tentativă de omor și ultraj după ce a luat pe capotă un polițist

Cel de-al doilea caz de ultraj din luna iunie a fost înregistrat la Florești, unde o polițistă a fost accidentată grav în timpul serviciului, în timp ce femeia efectua activități de control al circulației pe DJ 720, în comună! La un moment dat, dinspre Florești înspre Filipeștii de Pădure se deplasa un tânăr pe un moped, iar polițista s-a poziționat pe axul drumului și a dat semnal de oprire pentru conducătorul mopedului, acesta se pare că a încetinit inițial deplasarea, iar apoi ajungând în apropierea polițistei a accidentat-o. În urma impactului, conducătorul mopedului s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut pe partea carosabilă. Se pare că imediat după s-a ridicat și a fugit de acolo, părăsind locul accidentului, în ciuda faptului că polițista era rănită.

Citește povestea aici: Polițistă accidentată grav în timpul serviciului!

Brigada Mobilă a Jandarmeriei Prahova a înregistrat un singur caz, în luna martie.

Jandarmeria Prahova a înregistrat două cazuri, după cum urmează: în luna august un subofițer a fost agresat fizic în timpul misiunii, aflat în patrulă mixtă cu un agent de poliție, pe raza municipiului Ploiești, fapta constând în amenințări, iar în luna octombrie un subofițer aflat în patrulă mixtă, pe raza orașului Urlați a fost amenințat, lovit cu piciorul în abdomen și i-a fost ruptă uniforma de serviciu (cămașa bluză) într-o altercație, în curtea sediului de Poliție Urlați.

Duminică seară, 15 octombrie, în jurul orei 19.00, poliția a fost sesizată că mai mulți minori aflați într-un parc aruncă cu diverse obiecte în oamenii din jur. O patrulă a poliției din Urlați s-a dus la fața locului unde a găsit minorii și i-a dus la secție, lăsându-i să aștepte pe banca din curtea sediului poliției pentru a fi identificați și anunțați părinții.

La fața locului au venit în scurt timp părinții copiilor, care au făcut scandal și au devenit recalcitranți, lovindu-l pe un jandarm cu piciorul în piept. A fost necesară intervenția mascaților pentru ca scandalagiii să fie imobilizați.

Citește și: Cine sunt agresorii din Urlați. Un bărbat care i-a dat un picior în piept unui jandarm a fost plasat sub control judiciar

2 COMENTARII

  1. Jandarmii si politistii nu pot interveni in forta, ca in alte state europene ,ca sa nu zicem de SUA, unde scandalagii ar fi facuti una cu pamantul, pentru ca apoi, procurorii ii cerceteaza si n multe cazuri le impun sa isi dea demisia…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here