fbpx
joi, martie 28, 2024
spot_img

Polițistul Adrian Rădulescu, sancționat după ce a protejat afacerea nașului Crângașu, ROMBEER. FOTO-DOCUMENTE

Citește Și

- Reclamă -

Adrian Rădulescu, fostul adjunct al fostului comandant al IPJ Prahova Viorel Dosaru, a fost trimis în judecată de DNA serviciul teritorial Ploiești pentru cercetare abuzivă în formă continuată și este cercetat penal pentru constituire de grup infracțional organizat alături de Emanuel Saghel și Constantin Ispas. Nu este, însă, prima dată când Rădulescu este acuzat de cercetare abuzivă. Acest lucru s-a întâmplat și în anul 2003, când atât Rădulescu, cât și Ispas, au fost sancționați pentru modul în care au cercetat un conflict dintre administratorul SC COMPLEX EUROPA LG SRL, Gheorghe Lungu, și societatea SC ROMBEER CRANGASU SRL. Încă de atunci au existat suspiciuni că polițiștii l-au favorizat pe omul de afaceri Crângașu, suspiciuni confirmate parțial de Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliției Române, care a propus sancționarea disciplinară a acestora. Facem precizarea că omul de afaceri Gabriel Crângașu, patronul ROMBEER CRANGASU SRL, este nașul de cununie atât al lui Adrian Rădulescu, cât și al lui Emanuel Saghel.

Citește și: Nașul Adrian Rădulescu își proteja finul, Gabriel Trifu, patronul VIGAFON?! FOTO-DOCUMENTE

- Reclamă -

Referitor la cazul la care facem referire, în noiembrie 2003 IPJ Prahova a luat la cunoștință de propunerea Corpului de Control de la IGPR ca polițiștii Cezar Vieru și Constantin Ispas să fie sancționați cu mustrare scrisă, iar lui Adrian Rădulescu să i se acorde o penalizare de 10% din salariu, timp de două luni. Șeful IPJ Prahova de la acel moment, Constantin Cândea, a respectat propunerea Corpului de Control, iar polițiștii au fost sancționați.

Potrivit raportului întocmit de Corpul de Control al Poliției Române, Gheorghe Lungu, administrator SC COMPLEX EUROPA LG SRL a cerut verificări privind abuzuri și ilegalități care ar fi fost comise de polițiști, judecători și executori judecătorești, în legătură cu vânzarea la licitație a unor active componente ale Complexului Turistic și de Agrement Teleajen din Ploiești, asupra cărora avea drept de locație.

Citește și: Cum se fabricau dosare penale și care erau afaceriștii vizați de gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas. Ce magistrați viza Saghel în mesajele codate trimise din arest. FOTO WHATSAPP

- Reclamă -

Petentul reclama la acel moment că organele de poliție nu au soluționat mai multe plângeri referitoare la infracțiuni comise de executorul judecătoresc Remus Rădulescu.

Gheorghe Lungu a solicitat efectuarea de verificări inclusiv privind un control abuziv care a fost efectuat la Complexul Turistic Teleajen de cadre ale Poliției municipiului Ploiești, în urma căruia i-a fost întocmit dosar penal.

De precizat este că respectivul complex, aparținând SC TURISM HOTELURI ȘI RESTAURANTE SRL (SC THR SA), a fost administrat în locație de gestiune în perioada 1994-1998 de SC COMPLEX EUROPA LG SRL. La finalul perioadei, între locator și proprietar a apărut un litigiu, privind investițiile. Instanța a decis că Europa LG are drept de creanță, iar contractul de locație s-a transformat în contract de vânzare-cumpărare prin negociere. Gheorghe Lungu a semnat un contract cu executorul judecătoresc Remus Rădulescu pentru recuperarea sumei, iar instanța a încuviințat executarea silită, iar imobilul a fost scos la vânzare prin licitație.

La data licitației, s-au prezentat reprezentanții THR S.A. și cei ai Complex Europa LG, dar și cei ai ROMBEER CRANGASU SRL, care au solicitat participarea în calitate de licitatori.

- Reclamă -

Citește și: Adrian Rădulescu, fost adjunct al șefului Poliției Prahova, înjură un magistrat: F*tu-l în gură să-l f*t de javră împuțită, de idiot prost – STENOGRAME

Reprezentanții Corpului de Control ai IGPR mai scriu în raport că licitația a fost câștigată de ROMBEER CRANGASU, iar THR S.A. și Complex Europa LG, fiind nemulțumiți,au depus plângeri penale la poliție și parchete, 3 de către Lungu și două de către THR S.A..

Din cele trei plângeri depuse de Lungu, una a fost depusă la IPJ și repartizată Serviciului poliției economico-financiare, care a trimis-o la Parchetul Național Anticorupție (PNA), motivând că din conținutul plângerii reiese că persoana reclamată, executorul Remus Rădulescu, a comis fapte de corupție, constând în aceea că în săptămâna dinaintea licitației i-a pretins lui Lungu 500 de milioane de lei pentru a-i facilita câștigarea licitației.

În paralel, Lungu făcuse plângere și la PNA, astfel că cele două au fost conexate. Petentul, Gheorghe Lungu, l-a reclamat pe Remus Rădulescu și pentru abuz în serviciu și fals intelectual, constând în aceea că acesta a acceptat participarea la licitație după ora de deschidere care fusese fixată a ROMBEER CRANGASU și a acceptat îndeplinirea cu deficiențe a formalităților prealabile licitației, respectiv depunerea în timpul ședinței de licitație a cauțiunii și a cererii ROMBEER. Executorul era acuzat inclusiv că a modificat unele date din procesul verbal de licitație. PNA a decis că nu există fapta prin  care executorul i-a cerut cele 500 de milioane lui Lungu, iar pentru restul acuzațiilor a disjuns dosarul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

În paralel, exista un dosar și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, constituit pe baza cercetărilor efectuate de Poliția Municipiului Ploiești, respectiv de Adrian Rădulescu, la acel moment ofițer în cadrul Poliției economico-financiare.

Citește și: Ponta, Năstase, Ghiță, Cosma, Anastase, Semcu, Alexe, Găoază, Bijucă, Piarole vizați de rapoarte informative din Ministerul de Interne

În martie 2003, Adrian Rădulescu a semnat un referat de neîncepere a urmăririi penale față de Remus Rădulescu. Inspectorii Corpului de Control al Poliției Române spun că din referat nu rezultă în ce au constat faptele pentru care a fost cercetat Remus Rădulescu, așa cum sunt ele susținute prin plângerile depuse de Lungu și de THR S.A. Inspectorii mai spun că cercetările efectuate de Adrian Rădulescu nu au lămurit toate aspectele invocate de ambii reclamanți și nu a lămurit dacă ROMBEER CRANGASU a depus în termen prețul de pornire al licitației și dacă în procesul verbal de licitație au fost modificate date. Corpul de Control a stabilit că Rădulescu a dat referat de neîncepere a urmăririi penale doar pe baza unor decizii ale instanțelor, fără a cerceta reclamațiile.

În legătură cu acuzația lui Lungu că unii polițiști din IPJ Prahova ar fi intervenit în organizarea și desfășurarea licitației, pentru a favoriza ROMBEER CRANGASU SRL, verificările au stabilit că în dimineața licitației polițiștii Adrian Rădulescu și Ionuț Chiriță au mers la biroul lui Remus Rădulescu, ocazie cu care i-au cerut dosarul de licitație, pentru a verifica dacă aceasta se va desfășura legal, concluzia lor fiind că totul este în regulă.

Citește și: Ofițeri și șefi din Poliția Prahova, la un pas să fie arestați într-un dosar fabricat pe denunțuri false- FOTO DOCUMENTE, STENOGRAME

Rădulescu fusese trimis să facă această verificare de către Ionel Trandafirescu, prim adjunct al șefului Poliției Municipiului Ploiești la acel moment, urmare a faptului că în ziua precedentă reprezentanții THR S.A. îl sesizaseră despre existența unor nereguli, iar ofițerul desemnat avea în instrumentare o lucrare penală care făcea obiectul unei plângeri de la THR pentru Remus Rădulescu că nu respectă prevederile legale în dosarul privind licitația ce urma a fi ținută.

Din verificările Corpului de Control nu a rezultat că polițiștii au făcut presiuni asupra lui Remus Rădulescu, deși aceștia nu au întocmit niciun act procedural din care să rezulte scopul prezenței lor acolo și conținutul discuțiilor avute cu executorul.

Poliția Municipiului Ploiești a fost acuzată că a efectuat un control economic abuziv la COMPLEX EUROPA LG, în urma căruia s-a întocmit dosar penal. Petentul spune că a aflat de cercetarea penală mai târziu, când Constantin Ispas i-a dat personal o citație din care rezulta existența unui dosar penal. La acea dată, 23.07.2003, Lungu spune că Ispas i-a cerut în mod inexplicabil să prezinte certificatyl de urbanism, autorizația de construire și documente contabile care să ateste valoarea investișiei făcute pe terenul THR S.A., un mini-hotel.

Ca urmare a verificărilor Corpului de Control, s-a descoperit că ROMBEER CRANGASU SRL solicitase poliției în data de 13 ianuarie 2003 să verifice dacă Europa LG are toate autorizațiile, lucrare care le-a fost repartizată lui Ionel Trandafirescu și lui Adrian Rădulescu, cu termen de finalizare 20 de zile. Verificarea nu a fost făcută în termen, însă, în aprilie 2003 ofițerul Vieru a întocmit un plan de acțiune pentru control la Europa LG, în plan fiind și verificarea autorizațiilor.

În ziua de 12 aprilie 2003, Complex Europa LG a fost luată cu asalt. Întregul efectiv al serviciului, format din 12 polițiști, a fost angrenat în acțiunea de control, fiind dispuse controale la toate locațiile societății și fiind întocmite patru procese verbale de control din care rezultă că s-au încasat taxe de intrare la târgul de animale fără a fi eliberate chitanțe și că s-au găsit mărfuri fără documente de proveniență. În cauză s-a deschis un dosar penal care i-a fost repartizat spre instrumentare lui Constantin Ispas.

Ispas a făcut citația pentru Gheorghe Lungu pe care i-a înmânat-o personal, ocazie cu care i-a cerut documente privind legalitatea mini-hotelului. În memoriul înaintat, Lungu acuză că aceste documente îi erau de fapt necesare lui Crângașu, iar Ispas încerca să le obțină pentru acesta.

Citește și: Grupări de criminalitate organizată protejate de ofițerii BCCO Ploiești-FOTODOCUMENTE

Corpul de Control mai spune că acțiunea de control din data de 12 aprilie 2003 nu a fost raportată la evidența operativă, în urma acesteia nefiind întocmită notă de sinteză, fapt pe care ofițerul Vieru l-a motivat spunând că la acel moment cercetările nu erau definitivate.

În concluzie, Corpul de Control a stabilit că cercetările efectuate de Adrian Rădulescu pe baza plângerilor depuse de THR S.A. și de Lungu nu au fost complete, nu au clarificat toate aspectele și că în referatul de neîncepere a urmăririi penale nu a făcut vorbire despre faptul că nu s-a respectat metodologia privind licitațiile, deși din declarațiile executorului Remus Rădulescu, a directorului THR S.A., a economistului societății și a petentului rezultau clar aceste aspecte.

Corpul de Control a mai concluzionat că înregistrarea la penal a lucrării în urma controlului făcut la Europa LG nu a fost justificată, întrucât pe timpul controlului au fost constatate numai aspecte contravenționale și că se impunea și o solicitare la organele financiare pentru o verificare de specialitate în vederea lămuririi cantităților și provenienței bunurilor identificate cu ocazia controlului.

Inspectorii mai spun că dacă se impuneau cercetări privind legalitatea construcției mini-hotelului, poliția putea efectua o documentare prin  organele abilitate, iar cercetările sub aspect penal se puteau dispune având ca fază incipientă nu un control economic, ci un proces verbal de sesizare din oficiu.

Corpul de Control mai spune că este de reținut că în planul de acțiune din data de 11 aprilie 2003 privind controlul economic de la Europa LG s-a făcut mențiunea că acesta se justifica și pentru a se clarifica legalitatea construirii mini-hotelului, dar pe timpul controlului nu s-au solicitat și verificat aceste aspecte, așa că susținerile petentului că este nelămurit în legătură cu scopul cercetărilor care se efectuează asupra construcției ca urmare a unui control economic sunt justificate.

În plus, planul de acțiuni care a stat la baza controlului nu a fost înaintat la Serviciul cazier judiciar și evidență operativă al IPJ Prahova, pe motivul nejustificat că cercetările nu sunt definitivate.

În plus, Corpul de Control a subliniat că se pare că nu a mai fost o acțiune de asemenea amploare cu efective mărite. Mai mult decât atât, la bază a stat o solicitare a unei societăți aflate în litigiu cu societatea controlată, fapt care i-a determinat pe cei din Corpul de Control să concluzioneze că această activitate a poliției a fost părtinitoare, neinspirată și a avut ca efect șicanarea petentului. La momentul respectiv existau aproximativ 30 de procese în instanțe între cele două societăți.

Citește și: Un nou dosar penal pentru Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel și Constantin Ispas! FOTO-DOCUMENT EXCLUSIV

Vezi mai jos raportul Corpului de Control în baza căruia polițistul Adrian Rădulescu a fost sancționat. Facem precizarea că documentele sunt anexate la dosarul 150/P/2014 în care Saghel, Rădulescu și Ispas au fost trimiși în judecată de DNA Ploiești:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Știrile Incomod din data de 28 martie

Zilnic poți urmări grupajul știrilor pe pagina de Facebook a Ziarului Incomod și pe canalul de YouTube.Principalele titluri ale...
Sari la conținut