Bogdan Pogonici (43 de ani) este polițistul care, sâmbătă seară, a folosit arma din dotare pentru a apăra o secție de vot din comuna prahoveană Provița de Jos. Polițistul a fost nevoit să împuște un bărbat băut, agresiv, care intenționa să intre cu forța în grădinița unde fusese amenajată secția de vot pentru alegătorii din satul Drăgăneasa.

Bogdan Pogonici are 23 de ani de experiență în cariera de polițist și nu este pentru prima dată când ajunge în atenția publicului.

În urmă cu cinci ani, Bogdan Pogonici şi ”arma” sa secretă, câinele Nor, au reuşit să dea de urma lui Nicolae Pârţan, un criminal periculos care ucisese cu 16 lovituri de cuţit o bătrână din localitatea prahoveană Călineşti.

În vara anului 2013, Bogdan şi Nor au reuşit să dea de urma unui şofer care a provocat un accident mortal la Câmpina. Şoferul unui bolid, un Land Rover, a intrat cu viteză într-un autoturism Dacia 1310, iar una dintre persoanele aflate în această maşină a murit pe loc. Accidentul a avut loc în data de 2 iunie 2013, la primele ore ale dimineţii, în Câmpina, la intersecţia Bulevardului Culturii cu strada Plevnei. Şoferul, un personaj foarte cunoscut în oraş, Gigel Nistor, a fugit de la faţa locului şi s-a ascuns undeva la Măgureni. Poliţiştii l-au găsit chiar în aceeaşi zi, cu ajutorul lui Nor, coordonat de Bogdan Pogonici.

În prezent lucrează la dispeceratul Poliției Municipale Câmpina și are gradul de agent șef de poliție. Este căsătorit și are un copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here