Foto cu caracter ilustrativ

Poluare în Ploiești miercuri dimineață, 2 septembrie! Oamenii au sesizat autoritățile că în aer se simte din nou un miros puternic, deranjant.

Prefectura Prahova a anunțat că a solicitat Gărzii de Mediu să verifice sursa mirosului și să ia măsurile care se impun.

“În urma mirosului puternic, resimțit miercuri dimineață, 02.09.2020, în Ploiești și zonele învecinate, și a numeroaselor sesizări transmise de către cetățeni și mass-media locale, Instituția Prefectului Prahova a solicitat Gărzii de Mediu să identifice sursa acestui miros, să stabilească, totodată, dacă au fost depășite limitele de poluare și să dispună măsuri în cazul încălcării legislației în vigoare.

După realizarea acestor verificări, Instituția Prefectului Prahova va reveni cu detalii privind cele constatate și măsurile luate de către Garda de Mediu.”, a anunțat Prefectura Prahova într-un comunicat de presă.

Frecvent, ploieștenii acuză că nu pot respira cum trebuie din cauza mirosurilor care se resimt în aer. Poluarea din oraș și din zonele adiacente reprezintă de mult timp un disconfort pentru oameni.

Mai mult decât atât, pompierii prahoveni au descoperit marți, 1 septembrie, un adevărat dezastru ecologic în apropiere de Ploiești, după ce un incendiu de vegetație uscată s-a întins până la o groapă de gunoi ilegală aflată pe un câmp, lângă Bărcănești.

Detalii și imagini de la incendiu, aici!

3 COMENTARII

 1. Suntem de-a dreptul condamnati la moarte lenta. Dar cu siguranta in spatele unui asemena fenomen exista si multa coruptie. Va spun doar atat: stiti foarte bine ca cel mai bun analizor este nasul… Va rog frumos, cine locuieste in Ploiesti si nu doreste sa fie intoxicat cu fakenews-urile si cu informatia ca mirosul ar proveni – simbolic desigur- de la nu stiu ce firma fantasmagorica „crescatorie de struti sau porci sau fabrica de pufueti” (mai usor de blamat si amendat virtual) …sa o ia usor asa spre Mihai Bravu; veti simti acelasi miros ca la poarta rafinariei Lukoil. Este mai mult decat evident ca la tot acest chin ne supune Rafinaria Lukoil (ce sa va mai spun…sa va dau detalii tehnice… va spun doar atat: Rusia…prelucrare titei inalt sulfuros….miros sulf oras Ploiesti. Si hai sa va mai spun ceva: comportament versatil in operare… dobandit in timp…viclean…poae chiar criminal…. de ce credeti ca maximele se inregistreaza noaptea? de ce oare? Totul se face cu buna stiinta oameni buni. Suntem otraviti sistematic in somn se pare. Ultima motivare a rusilor a fost…”plecam din Romania…va vom lasa la poarta rafinariei si in fata Casei Albe din Ploiesti….3000 de angajati proaspat disponibilizati si nemultumiti”. Dar noi stim ca s-a mai intamplat odata asta…la preluarea Petrotel si rebrenduirea cu Lukoil…prin 1998. Nici in 1998 existenta rafinariei nu era compatibila cu vecinatatea orasului Ploiesti, Nicaieri nu se mai construiesc rafinarii urbane. Niciodata atat de aproape de un oras locuit. Normele actuale nu mai permit asta. De ce ne incapatanam noi sa le prelungim autorizatia de mediu? Poate ca ar fi mai bine sa plece. Cred ca de atunci daca numaram…morti si bolnavi de cancer…sunt mult mai multi. Ce este de neinteles…intotdeauna cineva in acopera, ii iarta. Se numeste complicitate la genocid. Prin ’89 ne-am grabit sa aplicam pedeaspa cu moartea pentru asta 🙂

 2. Nueste prima oara cand suntem poluati excesiv cu gaze, benzen, hidrogen sulfurat … !
  Dar, in noaptea asta (miercuri 2 septembrie 2020, intre orele 1:40 – 8.30 a fost groaznic !
  VA ROG FACATI CEVA !
  NU MAI EXISTA O LEGE, CARE SA NE PROTEJEZE SI PE NOI, CETATENII acestui oras, devenit cel mai infect din Romania ?
  Asteptam un RASPUNS si pedepse exemplare aplicate acestor incompetenti, lipsiti de scrupule !
  NE-AM SUFOCAT si NE-AM SATURAT de crimele si nemerniciile voastre fata de cetatenii Ploiestiului !
  Voi, ‘responsabililor”, unde dracului locuiti ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here