Pompierii militari şi jandarmii continuă, duminică, operaţiunile de sprijinire a populaţiei din Valea Jiului, care a fost afectată de inundaţii în cursul dimineţii de vineri, 26 iulie, la faţa locului fiind deplasate mai multe motopompe şi autospeciale de intervenţie, potrivit Agerpres.

“A treia zi de luptă cu efectele inundaţiilor din Valea Jiului pentru forţele de intervenţie. Un număr de 41 de pompieri militari, 21 de jandarmi, precum şi membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă sunt la datorie în localităţile Uricani, Lupeni şi Aninoasa. Se intervine, şi în această zi, cu două motopompe remorcabile, şapte transportabile şi autospeciale de intervenţie pentru evacuarea apei din gospodăriile greu afectate de fenomenele hidrometeorologice”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Peste 380 de gospodării din opt localităţi ale Văii Jiului au fost afectate de inundaţiile care s-au produs vineri pe râul Jiul de Vest, 282 de persoane fiind evacuate din calea apelor, relevă un prim bilanţ al pagubelor dat publicităţii sâmbătă de Prefectura Hunedoara, scrie Agerpres.

Potrivit datelor oficiale, au fost afectate localităţile Uricani, Valea de Brazi, Valea de Peşti, Lupeni, Aninoasa, Iscroni, Vulcan şi Paroşeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here