Doi bicicliști s-au lovit într-o intersecție din localitatea prahoveană Vâlcănești, sâmbătă după-amiază.

Unul dintre ei, un bărbat de 31 de ani, mergea spre centrul localității, pe contrasens. La intersecția cu un drum lateral, a intrat în coliziune cu un alt tânăr biciclist.

Bărbarul care circula pe contrasens a căzut pe asfalt și a fost grav rănit, intrând în stop cardio-respirator.

Minutele erau prețioase. Intervenția medicilor de pe ambulanță putea să aibă loc mult prea târziu pentru el. Numai Dumnezeu a  făcut ca, la 50 de metri de el, să fie doi îngeri păzitori,  plutonierul Constantin Popa, pompier-paramaedic, încadrat pe ambulanța SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești, și fratele său.

Aceștia au acționat rapid, având la îndemână și o trusă de prim ajutor.  Constantin a procedat, de îndată, la efectuarea manevrelor de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute până la sosirea echipajului SMURD.

Acesta a reușit să îl țină în viață pe biciclist și a făcut diferența între viață și moarte!

 

Iată  comunicatul de presă emis de ISU Prahova:

 

Viața unui pompier nu se rezumă doar la activitățile pe care pe desfășoară la locul de muncă. Oricând pot apărea situații neprevăzute, dar care conturează un tablou greu de imaginat, iar atunci când esti salvator prin vocație nu poți sta deoparte nici în timpul liber.

Colegul nostru, plt. Popa Constantin se afla împreună cu fratele său, maistru militar la USISU Ciolpani, în timpul liber, în apropierea locuinței.

Cei doi au asistat la producerea unui accident grav care a avut loc în localitatea Vâlcănești, între doi bicicliști, în urma impactului fiind răniți, unul dintre aceștia intrând în stop cardio-respirator.

Cei doi pompieri aflați la aproximativ 50 m față de locul evenimentului au acționat rapid, având la îndemână și o trusă de prim ajutor. Salvatorul a procedat, de îndată, la efectuarea manevrelor de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute până la sosirea echipajului SMURD.

 

Constantin este pompier- paramaedic, fiind încadrat pe ambulanța SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești.

Desi este foarte tânăr, este un profesionist desăvârșit, cu o experiență de 7 ani, dar în primul rând un om un suflet mare.

Dragostea față de semeni și dorința puternică de a-i salva ori de câte ori este nevoie, sunt trăsături care fac parte din caracterul salvatorului. Atunci când vine vorba de salvarea vieților oamenești fiecare minut contează, iar ajutorul acordat poate face diferența.

Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, conducerea instituției îl felicită pentru spiritul civic de care a dat dovadă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here