Prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, plutonierul major Stroilescu George din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia a primit Emblema de Onoare a MAI intitulată “Pompierul de Onoare al anului 2020”.

Când salvezi viața unui om nu ai timp să te gândești că faci un act de eroism, de cele mai multe ori secundele fac diferența între viața și moarte. În data de 15 martie, pompierul Stroilescu a participat la o intervenție pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință cu etaj și mansardă, din stațiunea montană Bușteni. Incendiul se manifesta violent la etaj, în interior fiind surprins un bărbat în vârstă de 79 de ani, cu probleme medicale.

Salvatorul a spart ușa și a pătruns în încăperea inundată cu fum, iar în urma acțiunii de căutare-salvare a găsit victima ascunsă sub o masă. Totodată, în apropierea victimei se aflau două butelii deschise care prezentau un pericol major. Ulterior, victima a fost scoasă din încăpere, predată echipajului SMURD cu arsuri de gradul I și II pe față și brațe și transportată la spital.

Bărbatul s-a refăcut și astăzi trăiește grație curajului și măiestriei dovedite de salvatorul lui, care cu abnegație și profesionalism a redat șansa la viața unui om care avea mare nevoie de sprijin.

”Suntem mândri pentru ca faci parte din echipa noastră!”, i-au transmis  reprezentanții ISU Prahova prin intermediul unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here