Onorel Lupu, bărbatul evadat sâmbătă de la secția exterioară a Penitenciarului Ploiești, nu a fost găsit încă. Deși autoritățile au anunțat că a fost condamnat pentru fapte banale de furt, Onorel Lupu este cercetat și pentru lipsire de libertate, victima fiind o fată minoră.

Onorel Lupu a reușit să fugă de la secția exterioară a Penitenciarului Ploiești sâmbătă 18 aprilie. Nu se știe exact ora la care bărbatul a evadat, cert este că la ora 16.15 a fost constatată dispariția, la apelul de seară.

El avea de executat o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru furt calificat și își ispășea condamnarea la secția exterioară a penitenciarului Ploiești, situată în zona Movila Vulpii, în imediata apropiere a DN1.

Pe lângă acuzațiile de furt calificat, Onorel este trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte într-un dosar în care este acuzat de lipsire de libertate. Vicitima sa este o fată minoră (mai mică de 15 ani, potrivit surselor citate). Acest dosar se află pe rolul Judecătoriei Vălenii de Munte, iar Onorel Lupu încă nu a fost condamnat.

 

Bărbatul evadat sâmbătă este cunoscut de către polițiștii din Prahova. Are la activ cel puțin zece furturi din gospodării, bicicletele fiind principala lui țintă.

”Respinge ca nefondată contestaţia inculpatului LUPU ONOREL, cercetat sub aspectul săvâr?irii infrac?iunii de furt calificat în formă continuată (15 acte materiale, fapte comise în perioada 13.01.2018 – 19.07.2018), prev. de art. 228 alin.1 – 229 alin.1, lit. b, alin. 2, lit. b Cod penal, cu aplic. art. 35, alin.1 Cod penal şi art. 41, alin.1 rap. la art. 43, alin.5 Cod penal, împotriva încheierii pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploie?ti la data de 12.10.2018 în dosarul nr. 22287/281/2018”, potrivit portalului instanțelor de judecată”, conform portalului instanțelor de judecată.
Onorel Lupu a fost codnamnat, în data de 27 martie 2019, de Judecătoria Ploiești la trei ani de închisoare cu executare pentru furt calificat ”în formă continuată (10 acte materiale) și în stare de recidivă postexecutorie”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here