Agenția Associated Press publică mărturia fotografului turc Burhan Ozbilici, cel care a surprins asasinatul ambasadorului Andrei Karlov și clipele de groază prin care au trecut participanții la expoziția de fotografii despre Rusia.

Fotograful Burhan Ozbilici povesteşte că în momentul în care a ajuns la eveniment, ambasadorul rus deja își începuse discursul, așa că s-a apropiat mai mult pentru a-l fotografia.

Ambasadorul vorbea calm și plin de admirație despre țara lui atunci când atacatorul a început să strige „Allah Akbar” (Dumnezeu e mare, n.red.) și să tragă cel puțin opt focuri de armă.

„Nu am putut să înțeleg restul frazelor. Era foarte agitat și se plimba în jurul trupului ambasadorului. A spart câteva geamuri ale fotografiilor agățate pe pereți. Evident că m-am temut, dar am început să îi fac fotografii”, povestește Burhan Ozbilici.

„Sunt aici, chiar dacă voi fi rănit sau ucis, sunt jurnalist și trebuie să-mi fac treaba. Aș fi putut să fug fără să fotografiez ceva, dar nu aș fi avut un răspuns atunci când oamenii m-ar fi întrebat de ce nu am făcut fotografii”, mai spune el.

Însă fotograful a surprins aceste imagini istorice din întâmplare. El a plecat de la biroul agenției de presă, iar evenimentul era în drumul său spre casă. Așa că s-a gândit să intre să surprindă câteva imagini cu ambasadorul rus, care puteau fi utile pentru a ilustra relațiile ruso-turce.

„Când m-am întors la birou să editez fotografiile, am descoperit un detaliu șocant. Atacatorul aștepta în spatele ambasadorului cât timp și-a ținut acesta discursul. Arăta ca un prieten sau ca un bodyguard”, mai scrie fotograful Associated Press.

Sursa: Digi24.ro

1 COMENTARIU

  1. […] Agenția Associated Press publică mărturia fotografului turc Burhan Ozbilici, cel care a surprins asasinatul ambasadorului Andrei Karlov și clipele de groază prin care au trecut participanții la expoziția de fotografii despre Rusia. Fotograful Burhan Ozbilici povesteşte că în momentul în care a ajuns la eveniment, ambasadorul rus deja își începuse discursul, citește toată știrea… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here